EUROLEAGUE: Πρεμιέρα με αγχωτική νίκη ο Ολυμπιακός

EUROLEAGUE: Πρεμιέρα με αγχωτική νίκη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις 74-68 στο Σ.ΕΦ. και έκανε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν!

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γράφει στην ιστοσελίδα του: “Με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και σκληράδα σε κάθε φάση, ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα κυρίαρχος κόντρα στη Ζαλγκίρις. Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις 6 πόντους, την στιγμή που εκείνοι έφτασαν τους 21, μέσα από ωραίες συνεργασίες στην επίθεση. Το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα αναπάντητο 9-0 και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου να διαμορφώνει το 21-6 buzzer beater. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι ανεβάζοντας την πίεσή τους πάνω στη μπάλα, όμως «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα με «όπλο» τους την άμυνα και πήγαν στο ημίχρονο στο +11 (35-24).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε κακές επιλογές στην επίθεση απόρροια της πίεσης των Λιθουανών στην άμυνα.  Η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους στο 29′ (48-41) με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περνάει στο παρκέ τον Μουστάφα Φαλ (εν μέσω αποθέωσης), για να ελέγξει τη ρακέτα καθώς η Ζαλγκίρις έβρισκε δεύτερες επιθέσεις χάρη στα ριμπάουντ. Η ομάδα του Τρινκιέρι έκλεισε το δεκάλεπτο με ένα buzzer beater τρίποντο ψυχολογίας του Σμάιλαγκιτς (52-43) που επέστησε την προσοχή στους γηπεδούς.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Ο Παπανικολάου στο 32′ με ένα τρίποντο έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα μας όμως η Ζαλγκίρις έκανε την τελική της αντεπίθεση βάζοντας δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Με «όπλο» το καθαρό μυαλό και τον Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνει μπροστά επιθετικά ο Ολυμπιακός πήρε τελικώς τη νίκη με 74-68!”

Δεκάλεπτα: 21-6, 35-24, 52-43, 74-68

Φωτό: olympiacosbc.gr



Σχολιάστε εδώ