«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην Αίγινα, το νησί των φιστικιών και του Αριστοφάνη

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην Αίγινα, το νησί των φιστικιών και του Αριστοφάνη

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα Αίγινα, το νησί των φιστικιών και του Αριστοφάνη

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στις 17:00

Στο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, στο νησί των φιστικιών και του Αριστοφάνη, ταξιδεύει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στις 17:00, η εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μαγεύεται από τη καλλιτεχνική αύρα και την ασίγαστη ενέργεια της Αίγινας.

Δείτε το επεισόδιo ΕΔΩ

Δείτε όλα τα επεισόδια ΕΔΩ

Πρώτος σταθμός του στο νησί, φυσικά, οι φιστικιές. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη, ο Ζερόμ συναντά τα κτήματα όπου φυτεύτηκαν κάποιες από τις πρώτες φιστικιές της Αίγινας. Μαθαίνει την ιστορία και τη στενή σχέση τους με την ευημερία του νησιού, αλλά και πώς να τις μπολιάζει, ώστε να αντισταθούν στην κλιματική αλλαγή.

Μια άλλη πλευρά της Αίγινας ανακαλύπτει στο χωριό Σφεντούρι με τη βουνίσια φύση και τη μαγευτική θέα. Ο Ζερόμ παίρνει μια «γεύση» από την καθημερινότητα ενός κτηνοτρόφου και από την παραγωγή περνάει στην κατανάλωση, φτιάχνοντας, με φρέσκο γάλα, γλυκό με κρέμα και, φυσικά, φιστίκι Αιγίνης.

Μια μοναδική εμπειρία περιμένει τον Ζερόμ στο ακατοίκητο νησάκι Μονή, με τα υπέροχα νερά και την καταπράσινη φύση, όπου ελάφια και παγώνια κυκλοφορούν απολύτως εξοικειωμένα με τους επισκέπτες, που απολαμβάνουν ένα μοναδικά εξωτικό περιβάλλον.

Στην Κυψέλη, με τα μνημεία και τα περιβόλια της, ο Ζερόμ μαθαίνει πώς από μια ταπεινή πέτρα μπορεί να δημιουργηθεί τέχνη, αρκεί να τη «χτενίσεις»…

Μια έκπληξη τον περιμένει στην πανέμορφη Πέρδικα. Σ’ ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο κυκλαδίτικο ψαροχώρι, γνωρίζει μια ξεχωριστή παρέα μουσικών, που συνεχίζει τη μουσική παράδοση του νησιού και αναπάντεχα τον παρασύρει στον χορό και το τραγούδι…

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα 

Στον τρίτο κύκλο αυτού του διαφορετικού ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Κυριακή στις 17:00, ο Ζερόμ Καλούτα ανακαλύπτει νέους μακρινούς ή κοντινότερους προορισμούς και μυείται στα μυστικά, στις παραδόσεις και στον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Γίνεται θαλασσόλυκος σε ελληνικά νησιά και σε παραθαλάσσιες πόλεις, ανεβαίνει σε βουνά, διασχίζει φαράγγια, δοκιμάζει σκληρές δουλειές ή ντελικάτες τέχνες, μαγειρεύει με κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, εξερευνά τοπικούς θρύλους, γίνεται αγρότης, κτηνοτρόφος, μούτσος ή καπετάνιος! Πάντα με οδηγό τη διάθεση να γίνει ένα με τον τόπο και να κάνει νέους φίλους, πάντα με το γιουκαλίλι στο χέρι και μια αυτοσχέδια μελωδία κι έναν στίχο, εξαιρετικά αφιερωμένο στους ανθρώπους που δίνουν ζωή και ταυτότητα σε κάθε περιοχή.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Νεκταρία Ψαράκη
Οργάνωση παραγωγής: Εβελίνα Πιπίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ