ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται αστάθεια με τοπικές βροχές μέχρι και το Σάββατο!

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται αστάθεια με τοπικές βροχές μέχρι και το Σάββατο!


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Στα Επτάνησα (με έμφαση το βόρειο Ιόνιο), τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο(περιορισμένα), τη Θράκη και τα νησιωτικά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές ( όχι κάτι το σημαντικό) έως το απόγευμα, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αραιές νεφώσεις με καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-29 και τοπικά τους 30-31 βαθμούς. Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις που θα φτάσουν τα 3-5 και τοπικά τα 6bf στα Πελάγη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός τοπικά θα είναι άστατος. Τμήματα που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο με έμφαση το βόρειο, η Ήπειρος και πιο τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα σε Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα προς αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν στα δυτικά βορειοδυτικά και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης και βορειοανατολικό Αιγαίο και λίγα πιο τοπικά σε Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-30 και κατά τόπους τους 31-33 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι αλλά μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα αρχίζουν να γυρνούν σε βόρειο ρεύμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές σε Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία/Θράκη, Σποράδες, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου, Εύβοια και σταδιακά σε ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Θεσσαλία και βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα αρχίζει να σημειώνει πτώση σε περιοχές της βόρειας χώρας που θα φτάσει ο υδράργυρος τους 25 με 26βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τους 27-29 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 30-31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά και στα ανατολικά και νότια σε βόρειο ρεύμα φτάνοντας τα 4-5 και τοπικά στα Πελάγη έως 6bf.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: wal_172619 από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ