Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ

–Ο Κασσελάκης φέρνει πιο κοντά τη διάσπαση

Σε αχαρτογράφητα νερά έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό που κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος εντείνεται, αντί να υποχωρεί, οι συγκρούσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, όπως και ο πόλεμος (βρώμικος ενίοτε…), κυρίως μέσω διαδικτύου.

Η άκρως διχαστική και παρελκυστική τακτική, με ύβρεις και συκοφαντίες, του Στ. Κασσελάκη επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα, ενώ στελέχη που κινούνται στον πυρήνα των υποστηρικτών του επιδεικνύουν συμπεριφορές μουτζαχεντίν. Όλα αυτά προς επιβεβαίωση όσων εξαρχής πίστευαν ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και σκοπός του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η διάσπαση θεωρείται σχεδόν… προδιαγεγραμμένη, με τη διαφορά ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επιτάχυνση των γεγονότων. Ενώ μέχρι πρότινος η εκτίμηση ήταν ότι αυτό θα συμβεί όποιος κι αν νικήσει στις εσωκομματικές εκλογές, οι πληροφορίες και οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και η τελική ρήξη να συμβεί στο Συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου. Στις τάξεις των στελεχών, αλλά κυρίως των ψηφοφόρων, όσων έχουν απομείνει δηλαδή, κυριαρχεί η απογοήτευση και η αγωνία για την επόμενη ημέρα, ενώ φαίνεται να… συνηθίζουν στην ιδέα της διάσπασης.

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Interview, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων (69%) του κόμματος συνδέει τη διάσπαση με την επικράτηση του Στ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Σαφώς μικρότερο κίνδυνο (6%) βλέπουν αν εκλεγεί ο Π. Πολάκης και ακόμη πιο μικρό (2%) αν νέος πρόεδρος εκλεγεί ο Σ. Φάμελλος. Παρά ταύτα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 38% έναντι 29% του κ. Φάμελλου και 14% του κ. Πολάκη.

Η κάθοδος του Ν. Φαραντούρη ίσως αλλάξει τα δεδομένα, μένει να φανεί προς όφελος ποιου εκ των παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 24 Οκτωβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος για όσα στελέχη το σκέφτονται. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια υποψηφιότητα-έκπληξη, αν και οι πιθανότητες για μια τέτοια εξέλιξη όσο περνάει ο χρόνος μειώνονται σταθερά.

Nα θυμίσουμε πως την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί το ζήτημα του εξώδικου που απέστειλε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο για το εξώδικο Κασσελάκη


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ