Ν. Φαραντούρης στο ΕΚ: «Ανεπάρκεια Κυβέρνησης – Κικίλια στην Πολιτική Προστασία – Καλώ την Κομισιόν να πάρει μέτρα» (video)

Ν. Φαραντούρης στο ΕΚ: «Ανεπάρκεια Κυβέρνησης – Κικίλια στην Πολιτική Προστασία – Καλώ την Κομισιόν να πάρει μέτρα» (video)

Την ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να καλυφθεί η ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης και η αρνητική πρωτιά στην αντιμετώπιση θεομηνιών, πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών ζήτά απ’ την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε

1.Ευρωπαϊκό συντονισμό των εθνικών μηχανισμών πολιτικής προστασίας προκειμένου να θεραπευτούν οι εθνικές ανεπάρκειες,

2.Ταχεία εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών τους στις τοπικές κοινωνίες,

3.Διατομεακή συνεργασία των υπηρεσιών και Γενικών Διευθύνσεων της Κομισιόν για να καλυφθεί η ανεπάρκεια σε εθνικό επίπεδο.

4.Τη δημιουργία ενός τρίτου πυλώνα της ΚΑΠ, του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσαρμογής στις Κλιματικές Μεταβολές, που θα στοχεύει στην επανόρθωση των ζημιών στον αγροτικό τομέα λόγω φυσικών καταστροφών.

Ολόκληρη η ομιλία:

Δείτε το βίντεο:

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο και στο Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν τεράστιες επιπτώσεις πολύ περισσότερο στη δική μου χώρα, την Ελλάδα, στην οποία έχουμε μία αρνητική πρωτιά επί συναπτά έτη, που μαρτυρά την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού. 

Απευθύνομαι λοιπόν στην Ευρωπαϊκή Οικογένειά μας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την καλώ γρήγορα να προχωρήσει:

Πρώτον στο συντονισμό των μηχανισμών πολιτικής προστασίας προκειμένου να θεραπευθούν οι ανεπάρκειες των εθνικών συστημάτων πολιτικής προστασίας. 

Δεύτερον, στην ταχεία εκταμίευση των κονδυλίων, προκειμένου να ανακουφιστούν ψυχές ταλαίπωρες και θύματα και οικογένειες από τις καταστροφικές θεομηνίες. 

Και τρίτον και επίσης σημαντικό, καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε αυτό που έχουμε προτείνει και επιμένουμε: Έναν τρίτο πυλώνα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ένα ταμείο που θα μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών στον αγροτικό τομέα από θεομηνίες και καταστροφές».


Σχολιάστε εδώ