Μια γυναίκα στο τιμόνι της Commerzbank

Μια γυναίκα στο τιμόνι της Commerzbank

Σε γυναικεία χέρια περνάει το τιμόνι της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας μετά την Deutsche Bank, για πρώτη φο­ρά στην 154χρονη ιστορία της, την ώρα που προσπαθεί να αναχαιτίσει μια πιθανή εξαγορά από την ιταλική UniCredit.

Η Μπετίνα Ορλόπ είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank μετά την αποχώρηση του Μάνφρεντ Κνοφ και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της γερμανικής τράπεζας απέναντι στη UniCredit. Προετοιμαζόταν για τη θέση αυτή εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια και όλο αυτό το διάστημα περίμενε στο παρασκήνιο.

Η άνοδός της, ωστόσο, στην κορυφή έλαβε μια ξαφνική και δραματική τροπή, με φόντο το ιταλογερμανικό παιχνίδι εξουσίας, που προκαλεί τριγμούς στο κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στο τραπεζικό κατεστημένο.

Οικονομική διευθύντρια μέχρι σήμερα, η 54χρονη τραπεζίτης, που εντάχθηκε στην Commerzbank το 2014, δεν θα έχει περίοδο χάριτος, καθώς με το «καλημέρα» θα πρέπει να χαράξει γραμμή άμυνας έναντι της UniCredit, που επιχειρεί να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, στοχεύοντας σε πλήρη εξαγορά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ