«Εκκενώστε τώρα», λέει ο Μπάιντεν σε όσους βρίσκονται στο μονοπάτι του τυφώνα Μίλτον

«Εκκενώστε τώρα», λέει ο Μπάιντεν σε όσους βρίσκονται στο μονοπάτι του τυφώνα Μίλτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Τρίτη όσους έλαβαν εντολή να φύγουν πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στη Φλόριντα να «εκκενωθούν τώρα», λέγοντας ότι ήταν θέμα ζωής και θανάτου.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα, και αν θέλει ο Θεός δεν θα είναι, αλλά μοιάζει αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι έχει εγκρίνει τις δηλώσεις έκτακτης ανάγκης πριν από την ξηρά στη Φλόριντα και καλεί τις αεροπορικές εταιρείες να διευκολυνθούν οι εκκενώσεις και να μην εμπλακούν σε υψηλές τιμές.

Τα λιμάνια της Φλόριντα κλειστά, η ναυσιπλοΐα περιορισμένη στη Νότια Καρολίνα πριν από το Milton.

Τα περισσότερα λιμάνια της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της Τάμπα και της Σαρασότα, έκλεισαν την Τρίτη για όλη την κυκλοφορία πλοίων ενόψει του τυφώνα Μίλτον, ενώ οι τερματικοί σταθμοί στη Νότια Καρολίνα συμπεριλαμβανομένου του Τσάρλεστον άρχισαν να επιβάλλουν περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα, σύμφωνα με αναφορές της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον αποδυναμώθηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4, κινούμενος την Τρίτη προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 145 μιλίων την ώρα (230 χλμ. ώρα) πριν φτάσει στη Φλόριντα την Τετάρτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Φωτό: Satellite imagery shows Hurricane Milton heading east towards Florida. (Source: NOAA)
Με πληροφορίες από το Reuters



Σχολιάστε εδώ