Δημήτρης Κούβελας: «Ο Δυτικός Προαστιακός σε προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης»

Δημήτρης Κούβελας: «Ο Δυτικός Προαστιακός σε προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης»

Ο ΟΑΣΘ και ο Δυτικός Προαστιακός κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου.

Ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, στις 30 Νοεμβρίου τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη «να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα που θα μεταμορφώσουν τη συγκοινωνιακή πραγματικότητα της πόλης». «Στόχος μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μεταφορών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας και θα συμβάλλει στη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το νέο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που στόχο έχει, απόλυτα λειτουργικές και αναβαθμισμένες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη. Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για τον στρατηγικό ρόλο που έχει αναλάβει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στο σχέδιο αυτό και το οποίο θα εναρμονιστεί πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο κ. Κούβελας μίλησε και για τη διαδικασία εκκαθάρισης μετά την αποιδιωτικοποίηση  του ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η δίκαιη μεταχείριση των παλαιών μετόχων του ΟΑΣΘ κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης». Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις εξελίξεις όσον αφορά στη συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων με τον ΟΑΣΘ.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν και οι ενέργειες του Υπουργείου για την ανανέωση του στόλου των παλαιών λεωφορείων αλλά και της μείωσης της εισιτηριοδιαφυγής. Τονίστηκε η αύξηση στις επικυρώσεις εισιτηρίων και η συνακόλουθη αύξηση των εσόδων του ΟΑΣΘ, η οποία προέκυψε μετά την εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα σε δέκα λεωφορειακές γραμμές. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστούν με ένταση αυτές οι πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων συγκοινωνιών και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν», υπογράμμισε ο κ. Κούβελας.

Αναφερόμενος στην ανάγκη επιτάχυνσης του σχεδιασμού και υλοποίησης του Δυτικού Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «λειτουργώντας χρονικά πριν την πολυαναμενόμενη επέκταση του μετρό βορειοδυτικά, θα αποτελέσει ένα έργο που θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας που μετακινούνται προς τα δυτικά καθημερινά».

Ο κ. Κούβελας επέμεινε στην πρότασή του ο Δυτικός Προαστιακός να συνδέεται με τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της Βιομηχανικής Περιοχής στη Σίνδο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων. «Η χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής ώστε να περνάει από τη Σίνδο υπάρχει και πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση», όπως εξήγησε.


Σχολιάστε εδώ