Πέμπτη θέση για την Ελλάδα, μετά 140 χωρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

Πέμπτη θέση για την Ελλάδα, μετά 140 χωρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

Τον περασμένο Μάιο, η Ελλάδα ολοκλήρωνε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών με την μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων των τελευταίων 12 ετών. Πέντε μήνες αργότερα και συγκεκριμένα σήμερα, στο Τσαντσιόν της Κορέας, όπου φιλοξενήθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό έφτασε σε μια ακόμη μεγάλη ομαδική διάκριση.

Πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη και 5η θέση στην κατάταξη των αγοριών μεταξύ 140 κρατών. Η απονομή έγινε στον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Σήφη Μακρυνάκη, ο οποίος ήταν αρχηγός αποστολής και στη διοργάνωση του περασμένου Μαΐου, στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο «Τσαντσιόν 2024» με δύο μετάλλια: χρυσό ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός στα -51 κιλά και χάλκινο η Λαμπριάνα Ασημάκη στα -49 κιλά. Επίσης η χώρα μας κατέκτησε και δύο πέμπτες θέσεις με τις Μελίνα Γεωργίου (-46κ.) και Χριστίνα Γεωργία Αηδονίδου (-44κ.).

Να θυμίσουμε ότι συνοδοί προπονητές για τη διοργάνωση της Κορέας, ήταν οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος και Μιλτιάδης Γουρουφίδης.



Σχολιάστε εδώ