ΚΑΙΡΟΣ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται…

ΚΑΙΡΟΣ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται…


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


 

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται στα ανατολικά – βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η θερμοκρασία στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιωτικά θα φτάσει στους 24 – 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 26 – 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 4 – 6 Μποφόρ στα πελάγη

ΤΡΙΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές στους 26 – 28 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάσουν στα πελάγη τα 3 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν παντού αρχικά, σταδιακά όμως θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα πελάγη, όπου θα φτάσουν στα 3 – 5 και τοπικά στο Ιόνιο στα 6 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και πιο διάσπαρτα φαινόμενα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας – βορειοανατολικής χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 – 29 και τοπικά στους 30 βαθμούς.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα επικρατήσουν γενικά λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, γύρω στους 28 – 32 βαθμούς, με τις υψηλότερες να εμφανίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιάδες.

Ο Οκτώβριος, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, θα είναι λίγο πιο θερμός από τα κανονικά επίπεδα, παρουσιάζο­ντας, πάντως, αρκετά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, με τον υετό να είναι σε κανονικά και λίγο πιο υψηλά επίπεδα κυρίως στη δυτική χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ