ΙΠΠΑΣΙΑ: Mε απόλυτη επιτυχία τo Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΙΑ στο Κιλκίς!

ΙΠΠΑΣΙΑ: Mε απόλυτη επιτυχία τo Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΙΑ στο Κιλκίς!

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αλλά και μεγάλη συμμετοχή από τις πέντε Βαλκανικές χώρες ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, οι διεθνείς και οι εθνικοί αγώνες. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και το Κιλκίς!

Στο Ομαδικό Αγώνισμα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος η Ελληνική ομάδα με τους Κατερίνα Μαλλιάκη με τον Dias, Βικτώρια Σχοινά με τον Colorado Dream, Θεόδωρο Λανταβό με την Nadide και Γιάννα Μητώνα με με την Aphroditi κατέλαβε την 4η θέση. Συμμετείχαν συνολικά πέντε ομάδες, ενώ χρυσή Βαλκανιονίκης ήταν η Ομάδα της Τουρκίας για πρώτη φορά.

Στο Ατομικό Αγώνισμα δυο Τούρκοι αθλητές κατέκτησαν τα δύο πρώτα μετάλλια. Χρυσός Βαλκανιονίκης ήταν ο Sakir Tarik Cakir με τον Camuz Devrani και στην 2η θέση ο Omer Faruk Ozer με τον Cabrican. Οι δύο Τούρκοι ολοκλήρωσαν τα 102 χιλιόμετρα αντίστοιχα σε χρόνο, 5:07:42 και 5:07:57. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βούλγαρος Denis Furlanski με τον Pavel, το άλογό του οποίου κέρδισε και το σημαντικό έπαθλο “καλύτερης φυσικής κατάστασης”.

Από Ελληνικής πλευράς, καλύτερη και στην 6η θέση ήταν η Κατερίνα Μαλλιάκη με τον Dias, η οποία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε χρόνο 5:41:53. Η αμαζόνα από την Κέρκυρα αμέσως μετά τον αγώνα της δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από το άλογό της και την απόδοσή της.

Μεγάλη Ελληνική επιτυχία είχαμε στην Κατηγορία του Βαλκανικού Κυπέλλου για Έφηβους και Νέους Ιππείς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Η Μαριάννα Ρούσση και ο M Aggeo κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ολοκληρώνοντας τα 102 χιλιόμετρα της διαδρομής τους σε 5:41:53. Στην 4η θέση ήταν η Αγγελική Μερμινγκίδη με τον Kami.

Χθες στους διεθνείς αγώνες, στο CEI2* νικητής ήταν ο Βούλγαρος Nikolay Nikolov με τον Edelvays που ολοκλήρωσε τα 122 χιλιόμετρα σε χρόνο 8:50:14.
Στην Κατηγορία CEI1* το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε για την Ελλάδα ο Αλέξανδρος Αλαφραγκής με τον Zafer ολοκληρώνοντας τα 102 χιλιόμετρα σε χρόνο 8:17:09, ενώ το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Nadia Vladimirova με τον Emos από την Βουλγαρία σε χρόνο 7:13:47.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Δήμαρχος του Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη των αγώνων κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΙ, κ. Γιώργος Δημαράς παρέδωσε την Βαλκανική σημαία στους Κροάτες, που έχουν αναλάβει να διοργανώσουν το επόμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην χώρα τους το 2025.

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας
ΦωτογραφίεςGreece_Η Ελληνική ομάδα Ιππικής Αντοχής στο Κιλκίς!
Balkan_cup_ Χρυσό μετάλλιο για την Μαριάνναη Ρούσση στο Βαλκανικό Κύπελλο.


Σχολιάστε εδώ