Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά: Τι θα δούμε στη Πρεμιέρα… στη Μάνη που ζει κάτω από την κυριαρχία των Ενετών!

Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά: Τι θα δούμε στη Πρεμιέρα… στη Μάνη που ζει κάτω από την κυριαρχία των Ενετών!

Μέσα από τη στοά του χρόνου, ένα ταξίδι αρχίζει με αφετηρία το 1710… Η Μάνη ζει κάτω από την κυριαρχία των Ενετών.

Η «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά», η πολυαναμενόμενη σειρά που φέρει την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, θα ξετυλίγει το νήμα της από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22:30 στον ΑΝΤ1.

Δειτε τα επεισόδια της σειρά ΕΔΩ

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Μάνη 1910… Ο δισέγγονος της Θεοφανώς, Ανδρέας Λάσκαρης, μαζί με τη σύζυγο του Γαλάτεια, επιστρέφει στην γενέτειρα του, με σκοπό να πουλήσει τον πύργο της οικογένειας του. Εκεί, θα ανακαλύψει ένα σκοτεινό παρελθόν που αγνοούσε. Μέσα από την αναζήτηση για τους προγόνους του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν γρίφο, που αν τον λύσει, θα ελευθερώσει τη γενιά του από το χάρισμα-κατάρα. Τα βήματά του θα τον οδηγήσουν πίσω στον χρόνο.

Μάνη 1710… Η Μάνη ζει κάτω από την Ενετική κυριαρχία. Στον πύργο των Λασκαραίων ο Ενετός διοικητής Σίλβιο Εσποζίτο με την γυναίκα του Ρενάτα συζούν αρμονικά με τον Νικήτα και την Βασιλική Λάσκαρη. Η άφιξη του ρετόρε (δικαστή) Τζουζέπε Μοντιλιάνι και της γυναίκα του Πανδώρας επισκιάζεται από την αποτρόπαια δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, που βρέθηκε με την καρδιά της ξεριζωμένη. Ένας περιπλανώμενος θίασος, ένας ατελέσφορος έpωτας απ’ το παρελθόν και μια καινούρια δολοφονία, θα γίνουν η αφετηρία για ένα ταξίδι… προς το σκοτάδι…

1910… Ο Ανδρέας κλονισμένος απ’ το όραμα, που βίωσε, ζητάει απαντήσεις. Ο απόγονος του Μισέλ, Φρανσουά, θα τον βοηθήσει να κάνουν μαζί αυτό το ταξίδι στον χρόνο… 1710… το Πόρτο Κάγιο έχει βυθιστεί στο πένθος κι όλοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Η σύλληψη του Γιώργη θα φουντώσει το μίσος ανάμεσα στους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες. Η συνύπαρξη των Μοντιλιάνι με τους Εσπόζιτο, ξεκινάει με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές. Η Πανδώρα αναστατωμένη απ’ το όραμα/ όνειρο που της προκάλεσε η Λεώνη θα επιδιώξει μια συνάντηση μαζί της. Η άφιξη ενός Ιησουίτη μονάχου, του Αντόνιο θα φέρει ανατροπές, τόσο στην έρευνα για την δολοφονία της κοπέλας, όσο και για τον δολοφόνο…

Το έργο

Ο Ενετός διοικητής της περιοχής Σίλβιο Εσπόζιτο με τη γυναίκα του Ρενάτα μένουν στον πύργο των Λασκαραίων, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η άφιξη του ρέκτορα Τζουζέπε Μοντιλιάνι και της συζύγου του Πανδώρας θα ξεσκεπάσει το παρελθόν και όλα τα ανομολόγητα πάθη.
Η μυστηριώδης Λεώνη, μια πλανόδια ηθοποιός, θα δείξει σε όλους το μονοπάτι που κρύβει μέσα του μόνο σκοτάδι.

Ματαιωμένοι έρωτες, σχέδια διεκδίκησης και εξουσίας, κοινωνικές αναταραχές και μεταφυσικές αναζητήσεις θα δημιουργήσουν πιστούς συμμάχους και σκληρούς εχθρούς.

Μια ραγισμένη καρδιά θα καεί από την ίδια της τη φλόγα…

Τον ρόλο της Πανδώρας Μοντιλιάνι ενσαρκώνει η Μαρία Κίτσου.
Τον ρόλο του Τζουζέπε Μοντιλιάνι ενσαρκώνει ο Μελέτης Ηλίας.
Τον ρόλο του Σίλβιο Εσπόζιτο ενσαρκώνει ο Γιώργος Παπαγεωργίου.
Τον ρόλο της Ρενάτας Εσπόζιτο ενσαρκώνει η Έλενα Σαλαμπάση.
Τον ρόλο της Λεώνης ενσαρκώνει η Γιούλικα Σκαφιδά.

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Έλενα Σαλαμπάση, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιάννης Ποιμενίδης, Ελένη Σακκά, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Αλέξης Βιδαλάκης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Δημήτρης Καραβιώτης, Προμηθέας Νεραττίνι, Μαρία Αποστολακέα, Σοφία Κικιλίντζια, Ερμίνα Γεράρδη, Τάσος Δέδες, Άννα Συμεωνίδου, Χρήστος Σκούρτας, Σπύρος Σουρβίνος, Νίκος Γεωργίου, Δανάη Τάγαρη, Μάνος Παπαδάς, Βλάσης Χρυσικόπουλος, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μαρία Καραγκιοζίδου, Γιάννης Τσαγκαράκης κ.α

Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη-Πέτρος Καλκόβαλης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος – Δημήτρης Λεφάκης

Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη

Μοντάζ: Λύδια Αντώνοβα

Οργάνωση Παραγωγής: Θοδωρής Κόντος

Εκτέλεση Παραγωγής: JΚ PRODUCTIONS-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30 στον ΑΝΤ1.



Σχολιάστε εδώ