ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χρήστος Νέζος, Άννα Βερούλη, Σάγια, Κώστας Γιαννακίδης & Βασιλεία Ζερβού

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χρήστος Νέζος, Άννα Βερούλη, Σάγια, Κώστας Γιαννακίδης & Βασιλεία Ζερβού

ΕΡΤ1

«ΠΟΠ Μαγειρική»

με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Χρήστος Νέζος, Άννα Βερούλη, Σάγια,
Κώστας Γιαννακίδης & Βασιλεία Ζερβού



Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 7 έως Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  2024, στις 14:00

«Απάκι Κρήτης, φιστίκι Αιγίνης»

Καλεσμένος ο Χρήστος Νέζος

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός δημοσιογράφος, Χρήστος Νέζος. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές, με απάκι Κρήτης και φιστίκι Αιγίνης, δημιουργώντας εκλεκτά πιάτα.

Ο Χρήστος Νέζος, μοιράζεται πολλά ευτράπελα από backstage συνεντεύξεων που έχει πάρει από καλλιτέχνες, όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Δέσποινα Βανδή και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μιλάει για τον χώρο της τηλεόρασης που υπηρετεί περισσότερα από 30 χρόνια, καθώς και για την ταξιδιωτική γαστρονομία στην οποία ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

«Ελαιόλαδο Κεφαλονιάς, καρπούζια Αμαλιάδας» 

Καλεσμένη η Άννα Βερούλη

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», την πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Άννα Βερούλη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο Κεφαλονιάς και τα καρπούζια Αμαλιάδας.

Η Άννα Βερούλη μάς μιλά για τη 10χρονη διαφορά ηλικίας που έχει με τον άντρα της, τα παιδικά της χρόνια στην Καβάλα, τις πρώτες στιγμές μετά τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, με την οποία έμεναν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά και γιατί της είπε η δασκάλα της στο κατηχητικό να πάει να εξομολογηθεί.

 Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

  «Φέτα Μεσσηνίας, κρητικό ελαιόλαδο Αρχάνες» 

Καλεσμένη η Σάγια

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», υποδέχεται την γνωστή τραγουδίστρια της ποπ, Σάγια. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα το πρώτο με φέτα Μεσσηνίας και το δεύτερο με κρητικό ελαιόλαδο Αρχάνες. Η Σάγια μάς μιλά, μεταξύ άλλων, για τη χαρά που της δίνει η μητρότητα, για την ενασχόλησή της με το τραγούδι, την εποχή των Ηi5, αλλά και για τα παιδικά της χρόνια ως μαθήτρια από ξένη χώρα στην Ελλάδα.

 Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

 «Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας, μήλα Ζαγοράς Πηλίου» 

Καλεσμένος ο Κώστας Γιαννακίδης

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Κώστας Γιαννακίδης για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο απολαυστικές συνταγές, με κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας και μήλα Ζαγοράς Πηλίου. Ο Κώστας Γιαννακίδης μάς μιλά για το ραδιόφωνο, τη σχέση του με το γιο του και πώς είναι ως μπαμπάς, για τη χορτοφαγική διατροφή, αλλά και για την εμπειρία του από την τηλεόραση.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00

 «Κονσερβολιά Πηλίου, καρύδια Λαμίας» 

Καλεσμένη η Βασιλεία Ζερβού

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Βασιλεία Ζερβού. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο μοναδικές συνταγές, με κονσερβολιά Πηλίου και καρύδια Λαμίας. Η Βασιλεία Ζερβού μάς μιλά για τη γνωριμία της με το Θανάση Βέγγο, τη συνεργασία της με τους Ρέππα – Παπαθανασίου στην τηλεόραση, την 37χρονη πορεία της στο ραδιόφωνο, αλλά και για τις ελιές που έχει στην Κρήτη.

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

 Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ