Μοσχάτο: Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ενώπιον της Ι. Εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας – Προεξήρχε ο Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος παρουσία του πολιτικού διοικητή Αλ. Στεφανή

Μοσχάτο: Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ενώπιον της Ι. Εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας – Προεξήρχε ο Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος παρουσία του πολιτικού διοικητή Αλ. Στεφανή

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, πλαισιούμενος από τον Ιερομόναχο Παΐσιο Ξενοφωντινό, τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη και τους Εφημερίους του Ναού.

Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπάνάκης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Στεφανής, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Μελιστας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σαλτερης, αλλά και πλήθος κόσμου που έφτασαν στον Ιερό Ναό.

Πλήθος πιστών συνέρρεε καθ΄ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας με σκοπό να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει το Ιερό Σέβασμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου φιλοξενείται από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Η Ιερά Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, από όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου και φυλάσσεται.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος, αφού μετέφερε τις ευχές κι ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και λαμβάνοντας αφορμή από το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στον θάνατο χαρακτηρίζοντάς το ως φοβερό μυστήριο. “Η εκκλησία μας διακηρύττει ότι ο θάνατος δεν είναι φόβητρο, αλλά παρομοιάζεται ως λιοντάρι χωρίς δύναμη και φίδι χωρίς δηλητήριο. Ο θάνατος αποτελεί το πέρασμα από τον ψεύτικο κόσμο στην αληθινή ζωή. Ήρθε στην ζωή μας ως συνέπεια της αμαρτίας μας. Ο θάνατος για τον αμαρτωλό είναι η τιμωρία, ενώ για τον ευσεβή είναι η αρχή του Παραδείσου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης και στην ευσέβεια του Μοσχατιότικου λαού που στηρίζει την τοπική εκκλησία.

 

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: Σε μία λαμπρή τελετή για την Παναγία την Οδηγήτρια , η εικόνα της οποίας ήρθε από το Άγιο Όρος και φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του Δήμου μας , τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Κος Θεόφιλος ο οποίος χοροστάτησε της λειτουργίας και ο οποίος για 20 και πλέον χρόνια ιερουργούσε στον Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο .
Προσευχηθήκαμε μαζί με εκατοντάδες πιστούς ,με τον υφυπουργό συμπολίτη μας Κο Σπανάκη Βασίλη ,τον διοικητή του Αγίου Όρους Κο Αλκιβιάδη Στεφανή , και δημοτικούς συμβούλους με τον πρόεδρο Κο Θανάση Μελίστα στην Παναγία να προστατεύει όλο τον κόσμο . Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους .

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος

 

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπάνάκης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αλκ. Στεφανής

 

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αλκ. Στεφανής με τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Αν. Ευθυμίου

 

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αλκ. Στεφανής

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Αν. Ευθυμίου

Πηγή – φωτό: mymoschato.gr


Σχολιάστε εδώ