ΚΑΙΡΟΣ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται…

ΚΑΙΡΟΣ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται…


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές, με τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται στα δυτικά και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα έχουν πιο πρόσκαιρο χαρακτήρα και θα είναι διάσπαρτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 – 25 βαθμούς στα δυτικά και στα βορειοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα στους 26 – 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από νότιες – νοτιοδυτικές και θα φτάσουν στα 4 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ στα πελάγη και τοπικά στον Κορινθιακό έως 7 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται στα ανατολικά – βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η θερμοκρασία στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιωτικά θα φτάσει στους 24 – 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 26 – 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 4 – 6 Μποφόρ στα πελάγη

ΤΡΙΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές στους 26 – 28 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάσουν στα πελάγη τα 3 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν παντού αρχικά, σταδιακά όμως θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα πελάγη, όπου θα φτάσουν στα 3 – 5 και τοπικά στο Ιόνιο στα 6 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και πιο διάσπαρτα φαινόμενα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας – βορειοανατολικής χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 – 29 και τοπικά στους 30 βαθμούς.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα επικρατήσουν γενικά λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, γύρω στους 28 – 32 βαθμούς, με τις υψηλότερες να εμφανίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιάδες.

Ο Οκτώβριος, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, θα είναι λίγο πιο θερμός από τα κανονικά επίπεδα, παρουσιάζο­ντας, πάντως, αρκετά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, με τον υετό να είναι σε κανονικά και λίγο πιο υψηλά επίπεδα κυρίως στη δυτική χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ