Η απειλή της Ακροδεξιάς σκιάζει την κυβερνητική παράταξη

Η απειλή της Ακροδεξιάς σκιάζει την κυβερνητική παράταξη

Η άνοδος της Ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εσχάτως και στη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και τη χώρα μας.

Οι έρευνες των τελευταίων μηνών καταγράφουν σταθερή αύξηση της απήχησης (επιρροής) των κομματικών σχηματισμών που κινούνται στο τόξο της Ακροδεξιάς. Χωρίς, ωστόσο, να έχουν πολλά κοινά σημεία με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς σχηματισμούς. Η εκτίμηση, στην παρούσα φάση, είναι ότι οι δυνάμεις του συγκεκριμένου χώρου αθροιστικά κινούνται μεταξύ του 17% και του 21%.

Με τάση ανοδική, που είναι και το πλέον ανησυχητικό. Πρωτεύουσα δύναμη, η Ελληνική Λύση, που κινείται ανάμεσα στο 8% και στο 10% και σε ορισμένες έρευνες βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Υπάρχει ακόμη η Νίκη, που διαθέτει έ­ναν βασικό (σταθερό) πυρήνα υποστηρικτών πέριξ του 4%, ενώ ανοδική πορεία διαγράφει η Φωνή Λογικής, που υποδέχεται σε μεγάλο βαθμό τους απογοητευμένους της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα κόμματα αυτά ένωναν τις δυνάμεις τους, θα ήταν η δεύτερη πολιτική δύναμη στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, προσωπικές φιλοδοξίες, εγωισμοί και αλαζονείες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα. Ως εκ τούτου, η Ακροδεξιά δεν συνιστά απειλή για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα γενικότερα. Θα συνεχίσει απλώς να απειλεί και να φθείρει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία.

Και όσο στο Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται να δουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και υποτιμούν τις συνέπειες τόσο τα κόμματα αυτά στα δεξιά τους θα αυξάνουν την επιρροή τους στην ελληνική κοινωνία. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στην κυβερνητική παράταξη δεν βλέπουν όλοι με κακό μάτι την άνοδο των συγκεκριμένων κομμάτων.

Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο συνεργασίας αν στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ