Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Φιλοζωικό Φεστιβάλ “Ημέρες Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς”
στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Διήμερο Φιλοζωικό Φεστιβάλ “Ημέρες Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς”  με γενικό σύνθημα  “Υιοθέτησε εμένα και τους φίλους μου”  θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα και την Καλή Διαβίωση των Ζώων στον Πολυχώρο  «Μάνος Λοϊζος»  (Θηβών 245, Νίκαια) και με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου, η Φιλοζωική Εθελοντική Ένωση Μοσχάτου Ρέντη & Όμορων Δήμων “Αδέσποτοι Εθελοντές” , το Neapolis Stray Tails και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τονίζει: 

«Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το φιλοζωικό μπαζάρ που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την υιοθεσία ζώων συντροφιάς. Η φροντίδα και η προστασία των ζώων είναι ένδειξη πολιτισμού και ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε δράση που προάγει την ευημερία τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Πρασίνου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής κ. Δημοσθένης Σταματάτος και ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Ευζωϊας και Μέριμνας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς κ. Παναγιώτης Μπαξεβανάκης, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με  τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, προωθώντας την υπεύθυνη υιοθεσία, στείρωση και τη φροντίδα των ζώων».

Παράλληλα, και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα λειτουργεί BAZAAR για την ενίσχυση των φιλοζωικών σωματείων ενώ θα παρέχεται δωρεάν αξιολόγηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει  δωρεάν σήμανση (microchip) δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, ομιλίες εκπαιδευτών σκύλων – βοηθών, προβολή ταινίας και μουσικές εκδηλώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

14.00-17.00: Δωρεάν σήμανση (microchip) δεσποζόμενων ζώων
17.30: Ομιλία Τάκη Πετρόπουλου εκπαιδευτή σκύλων-βοηθών για παιδιά στο φάσμα αυτισμού
19.00: Ομιλία Ζωής Γερουλάνου, εκπαιδεύτριας σκύλων –βοηθών για τυφλούς
21.00: Συναυλία με του Θάνο Μπόλλα και το συγκρότημα «Εκ Πειραιώς»

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

18.30: Προβολή ταινίας «Αδέσποτα Όνειρα»
21.30: Συναυλία ENORASIS

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη είναι από τους ελάχιστους δήμους που έχει καταρτίσει σχέδιο  ασφαλούς εκκένωσης ζώων από τον χώρο φιλοξενίας σε ασφαλές σημείο της πόλης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Έως σήμερα έχει περιθάλψει 420 ζώα και ολοκλήρωσε 55 υιοθεσίες αδέσποτων.  Ακόμη έχει δημιουργήσει Μητρώο Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς , Επιτροπή  Παρακολούθησης Αδέσποτων Ζώων και σύντομα θα κυκλοφορήσει όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να λειτουργήσει και  το δημοτικό ιατρείο για στειρώσεις ζώων.    Όσον αφορά στη φροντίδα αδέσποτων ζώων συνολικά θα τοποθετηθούν 50 σπιτάκια γατιών σε διάφορα σημεία της πόλης και έως τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν 750 στειρώσεις γατιών και 50 σκύλων.


Σχολιάστε εδώ