Φαραντούρης: ««Ζητάει μείωση παραγωγής πλαστικών και αποβλήτων και αύξηση της ανακύκλωσης»

Φαραντούρης: ««Ζητάει μείωση παραγωγής πλαστικών και αποβλήτων και αύξηση της ανακύκλωσης»

Την ανάγκη να ενταθούν και να ευδοκιμήσουν οι εργασίες της Διακυβερνητικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ για μια Παγκόσμια Συνθήκη για τα Πλαστικά υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νικόλας Φαραντούρης.

Δείτε το Βίντεο: https://youtu.be/cIkYf6ISywM

Ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και ενόψει του πέμπτου και τελευταίου κύκλου διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ (25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας), ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε η ΕΕ να καταστεί πιο επιθετική στις διαπραγματεύσεις, όχι μόνο για τον περιορισμό των αποβλήτων, αλλά και για τη μείωση της παραγωγής πλαστικών.

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βάλει πιο γενναία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα της ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε εξηγήσεις για τη δραστική αύξηση της παρουσίας εκπροσώπων των εταιριών ορυκτών καυσίμων και χημικών (κατά σχεδόν 40% από τον τρίτο στον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων), υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας οικολογικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την παγκόσμια μείωση των πλαστικών.



Σχολιάστε εδώ