ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας απο το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας απο το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες στην περισσότερη χώρα. Αρχικά άστατος καιρός στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τις θερμές ώρες πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, δυτική Μακεδονία, δυτική/κεντρική και ανατολική Στερεά(κυρίως το δυτικό κομμάτι της), ορεινά της Πελοποννήσου και σε περιοχές της βόρειας πλευράς της.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια και στα νησιωτικά θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 27-29 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 30°C. Οι άνεμοι νοτιάδες στη χώρα που θα φτάσουν τα Πελάγη τα 3-5bf και τοπικά στο Ιόνιο τα 6 με 7bf κυρίως στο βόρειο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αρχικά λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Προς το μεσημέρι με απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, την Ήπειρο, κεντροδυτική δυτική Στερεά και προς το βράδυ και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Λίγες πρόσκαιρες διάσπαρτες βροχές αναμένονται σε δυτική Θεσσαλία και προς το βράδυ πιθανό πρόσκαιρα και σε περιοχές ανατολικές της, Θράκη και Μακεδονία κατά διαστήματα με διάσπαρτες περιορισμένες βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη κεντρική και βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία στα νησιωτικά θα φτάσει τους 26-28°C και στη υπόλοιπη χώρα τους 27-29 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 30-33°C. Οι άνεμοι νοτιάδες παραμένουν, που θα φτάσουν στα Πελάγη τα 4-6 και τοπικά στο Ιόνιο με έμφαση το βόρειο έως 7bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά βορειοδυτικά, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι αρχικά περιορισμένα διάσπαρτα φαινόμενα άνευ σημασίας. Προς το μεσημέρι με απόγευμα θα γίνει τοπικά άστατος καιρός και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, δηλαδή σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, κεντροανατολική Στερεά, δυτική βορειοδυτική κυρίως Αττική, σε Εύβοια(κυρίως το βόρειο), σε περιοχές της Μακεδονίας/Θράκης, όπως τοπικά σε Κυκλάδες(βόρειες βορειοδυτικές), Σποράδες και βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν στα περισσότερα τμήματα και θα περιοριστούν στα δυτικά βορειοδυτικά και στα βόρεια βορειοανατολικά.

Η θερμοκρασία θα αρχίζει να σημειώνει πτώση. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 25-27°C, στα κεντρικά τους 26-27°C και στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 27-29°C. Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι στα 4-6bf στα Πελάγη θα φτάσουν τα 4-6bf και στο Ιόνιο 2-4bf. Σταδιακά θα γυρίσουν σε δυτικούς στα δυτικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο να παραμένουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ