Ιός Μάρμπουργκ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Γερμανία, ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα

Ιός Μάρμπουργκ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Γερμανία, ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα

Αποκλείστηκε αποβάθρα σταθμού στον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου στη Γερμανία εν μέσω φόβων ότι δύο επιβάτες του τρένου μπορεί να νοσούν από τον επικίνδυνο ιό Μάρμπουργκ.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΪ στην ιστοσελίδα του ενας 26χρονος φοιτητής ιατρικής και η κοπέλα του εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης. Το τρένο εκκενώθηκε από όλους τους επιβάτες και η αστυνομία έκλεισε τον σταθμό για αρκετές ώρες προτού τον ανοίξει ξανά.

Συγκεκριμένα ο ΣΚΑΪ μετέδωσε: “Η ταμπλόιντ Bild ανέφερε ότι ο φοιτητής της ιατρικής είχε φτάσει με αεροπλάνο απευθείας από τη Ρουάντα, όπου είχε έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που αργότερα διαγνώστηκε με τον ιό Μάρμπουργκ.

φωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, που επικαλείται το Politico, ένας από τους δύο επιβάτες παρουσίασε ήπιο έμετο. «Στη συνέχεια κάλεσε την πυροσβεστική γιατί υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε ένας εκπρόσωπος στην εφημερίδα Die Welt .

Ομάδα αστυνομικών και πυροσβεστών πήγε στον σταθμό και ο άνδρας και η κοπέλα του μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε ειδική κλινική. Η πλατφόρμα τέσσερα του σταθμού έκλεισε για κάποιο χρονικό διάστημα πριν της επιτραπεί να ανοίξει ξανά.

Τι είναι ο ιός Μάρμπουργκ

Η Ρουάντα, μια χώρα στην Ανατολική Αφρική, βιώνει επί του παρόντος ένα ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό από την περασμένη Κυριακή, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα”

Πηγή skai.gr

.


Σχολιάστε εδώ