Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στα Σκόπια, συνεχίζουν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν υπάρχει και καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών Αλεξάνταρ Νικόλοσκι, απαντώντας στη βουλγαρική πλευρά, στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ποιοι είμαστε, είμαστε ένα ξεχωριστό ‘‘μακεδονικό’’ έθνος, ένας ξεχωριστός ‘‘μακεδονικός’’ λαός που μιλάμε τη δική μας ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα», ενώ, φυσικά, τόσο ο πρωθυπουργός Κρίστιαν Μίτσκοσκι όσο και η πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».

Μάθαμε ότι ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον βορειομακεδόνα ομόλογό του στη Νέα Υόρκη, αλλά, προφανώς, αυτή η συνάντηση θα είχε νόημα μόνο εφόσον είχε ως στόχο να αντιληφθεί η άλλη πλευρά τις συνέπειες από την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και, φυσικά, δεν αρκεί απλώς και μόνο μία φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια, που ένας έλληνας υπουργός θα συναντά τον ομόλογό του από τα Σκόπια να του κάνει… παράπονα για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας. Έχει περάσει προ πολλού η στιγμή που θα έπρεπε να κινηθεί διπλωματικά και νομικά η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπερασπιστεί τα ελάχιστα θετικά που προσέφερε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα είναι τραγικό η ΝΔ, το κόμμα εκείνο που έκανε σημαία του την αντίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών, ως κυβέρνηση να σηματοδοτήσει την επιβολή τετελεσμένων από τα Σκόπια για καθιέρωση της χρήσης του όρου «Μακεδονία»…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: facebook.com/NikoloskiA

Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ