Οι Αλβανοί επιτυγχάνουν τους στόχους τους…

Οι Αλβανοί επιτυγχάνουν τους στόχους τους…

Eξελίξεις και εσωτερικά μαχαιρώματα και στο έτερο μειονοτικό κόμμα στη Βόρειο Ήπειρο, το ΜΕΓΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην δήμαρχος Φοινικαίων Χριστάκης Κίτσος διορίσθηκε από τον Έντι Ράμα περιφερειάρχης Αυλώνας, στη θέση, δηλαδή, που είχε βάλει τον Βαγγέλη Τάβο πριν από την εκλογή του στη Χειμάρρα, υφαρπάζοντας τη δημαρχία από την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στη θέση του στον Δήμο Φοινικαίων, με παρέμβαση του Έντι Ράμα, προωθήθηκε ο Ρωμαίος Τσιάκουλης. Τώρα, εν όψει εκλογών του 2025, ο Ρωμαίος Τσιάκουλης και ο βουλευτής Νίκος Κουρής, όπως μας ενημερώνει το ximara.gr, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ανασυστήσουν το κόμμα και επιχειρούν καρατόμηση του Κίτσου, τον οποίο κατηγορούν για εγκατάλειψη του κόμματος.

Το κόμμα αυτό ήταν περισσότερο σφραγίδα όλα αυτά τα χρόνια και επιχείρησε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις μειονοτικές περιοχές… Το πρόβλημα, βεβαίως, παραμένει και αφορά την πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας και στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς το ΚΕΑΔ εξασφαλίζει κάθε φορά την εκλογή βουλευτή στις συνεργασίες με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πάντως, μετά τα όσα έγιναν στη Χειμάρρα, είναι γεγονός ότι και ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου νιώθει απογοητευμένος και όλο και λιγότερο ασχολείται πλέον με την πολιτική εκπροσώπησή του. Οι Αλβανοί φαίνεται να επιτυγχάνουν και αυτόν τον στόχο τους…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ