Αιχμές Κυρανάκη για αντισυμβατική συμπεριφορά των αναδόχων του Κτηματολογίου

Αιχμές Κυρανάκη για αντισυμβατική συμπεριφορά των αναδόχων του Κτηματολογίου

«Το κράτος έρχεται να πάρει ξανά τον έλεγχο της σωστής κτηματογράφησης», τόνισε πριν απο λίγες ημέρες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση το 2025.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και προχώρησε σε απόδοση ευθυνών, αναφέροντας ότι «αυτό το οποίο κάνουμε είναι η αυστηρή τήρηση των ούτως ή άλλως εκτροχιασμένων διαγραμμάτων, που δεν τήρησαν οι ανάδοχοι, με βάση τις συμβατικές τους υποχρεώσεις». «Αυτό που για εμάς έχει μεγαλύτερη σημασία και για τους πολίτες είναι το συντομότερο δυνατό όλη η χώρα να λειτουργεί με ενιαίους κανόνες, και οι κτηματολογικές διαδικασίες και έννοιες να έχουν ένα κοινό πρόσωπο», ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του Κτηματολογίου Στέλιος Σακαρέτσιος.

«Έχουμε συλλέξει, επεξεργαστεί και καταχωρίσει 31 εκατομμύρια δικαιώματα σε όλη την επικράτεια από την αρχή των πρώτων πιλοτικών προγραμμάτων. Το 35% εξ αυτών πέρασε στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, αναδεικνύοντας 334.000 άγνωστα γεωτεμάχια. Στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης που ολοκληρώνεται και αφορά την περιφέρεια έχουν συλλεγεί έως τώρα 20 εκατ. δικαιώματα και παραμένουν αγνώστου ιδιοκτήτη περίπου 3 εκατ. γεωτεμάχια.

Άρα το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται με σημαντικές παραδοχές και εκκρεμότητες, με δασικά, με ενστάσεις, με αγνώστου ιδιοκτήτη», επισήμανε ο Νίκος Ραμπαούνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ