Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης να ξαναγίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία»

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης να ξαναγίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία»

Του
Μανώλη Χριστοδουλάκη


-Το δίλημμα των εκλογών είναι καθαρό: Αρκούμαστε σε μικρά βήματα με όρους στασιμότητας που αφήνουν νέο χώρο στην προβληματική πολιτική της ΝΔ, ή θέλουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ που θα την κερδίσει;

-Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στην διαδικασία μας και να στείλει μήνυμα ότι η κοινωνία και κυρίως η βάση της δημοκρατικής παράταξης θέλει να αλλάξει, όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας

-Καλά κάνουν και αγωνιούν κάποιοι στην κυβέρνηση. Αυτούς ερχόμαστε να αλλάξουμε

«Βλέπω πολλά στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης να έχουν αγωνίες για sms από τη μία, για τη θεσμική εκπροσώπηση από την άλλη. Και θα ξαναπώ, Καλά κάνουν και αγωνιούν», τόνισε μιλώντας στο OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» με τους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας ότι «κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στην διαδικασία μας και να στείλει μήνυμα ότι η κοινωνία και κυρίως η βάση της δημοκρατικής παράταξης θέλει να αλλάξει, όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας». 

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή και τόνισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία παράγει πολιτική επιχειρηματολογία από όλους τους υποψηφίους για το που θέλουν να πάνε το κόμμα την επόμενη μέρα. «Αυτονόητο είναι ότι αποτελεί υποχρέωση όλων να διασφαλίσουμε την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα, στο όνομα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που καλούμε να συμμετάσχουν την Κυριακή. Η αντιπαράθεση οφείλει να είναι πολιτική και αυτό είναι ευθύνη όλων μας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε το μεγάλο πολιτικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος και τόνισε την ύπαρξη του μεγάλου ελλείματος που υπάρχει στην αντιπολίτευση, εστιάζοντας στην ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικής αντιπρότασης διακυβέρνησης της χώρας. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συντεταγμένη φθορά της ΝΔ, ως αποτέλεσμα των δικών της πολιτικών επιλογών που περιθωριοποιούν μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και από την άλλη ένα έλλειμμα συντεταγμένης, υπεύθυνης, στιβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να καλύψει το κενό, ώστε να οριοθετήσουμε και να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να διαμορφώσουμε τον εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης της χώρας».

Στεκόμενος στη μεγάλη εικόνα και όχι σε παιχνίδια μικροπολιτικής ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι «οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης να ξαναγίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία». Και ανέλυσε τα βήματα που μπορεί αυτό να συμβεί: «χρειάζεται μια πολιτική πρόταση με γωνίες που τοποθετεί το ΠΑΣΟΚ πληθωρικά με όρους αυτοπροσδιορισμού στο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Δούκας αυτό το κάνει πράξη και στο λόγο του και στο πρόγραμμα του. Επιπλέον, η πολιτική αυτή πρέπει να συνοδεύεται από ένα ανοιχτό κόμμα που θα εμπνέει τους ανθρώπους του να είναι στην πρώτη γραμμή. Και τέλος αυτά όλα χρειάζονται μια ηγεσία με διεισδυτικότητα σε ευρύτερα ακροατήρια και που θα εμπνέει την αυτοπεποίθηση της νίκης. Η νίκη της Αθήνας να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα». 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε το κεντρικό δίλλημα που υπάρχει και αφορά το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αρκείται σε μικρά βήματα που δίνουν το περιθώριο στις πολιτικές της ΝΔ προς όφελος των λίγων, ή αν θα δώσει τη μάχη ώστε να γίνει ξανά η πλειοψηφική δύναμη στην κοινωνία.



Σχολιάστε εδώ