M. Κουρής: Με βάρκα την ελπίδα… Από όπου μπορεί μαζεύει λεφτά η κυβέρνηση!

M. Κουρής: Με βάρκα την ελπίδα… Από όπου μπορεί μαζεύει λεφτά η κυβέρνηση!

Από όπου μπορεί μαζεύει λεφτά η κυβέρνηση. Μετά τις σακούλες στα σούπερ μάρκετ και τα τέλη σε κάθε δραστηριότητα, τώρα… βάζει χέρι και σε όσους έχουν ένα βαρκάκι για να ψαρεύουν, ένα φουσκωτό για να κάνουν καμία βόλτα στις διακοπές ή ένα τζετ σκι για να τρέχουν πάνω στα κύματα.

Όλοι αυτοί δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να απολαμβάνουν το ψάρεμα ή τις βόλτες στη θάλασσα τζάμπα. Αφού έχουν λεφτά και συντηρούν τη βάρκα ή το φουσκωτό, θα έχουν και για να συνεισφέρουν στον κρατικό κορβανά. Η χώρα έχει έξοδα, βλέπετε, και πρέπει να εισπράττει από παντού.

Γι’ αυτό και ανακοινώθηκε νέο τέλος για κάθε είδους σκάφος που διαθέτει ο καθένας. Έτσι, οποίος έχει οποιοδήποτε πλωτό μέχρι 5 μέτρα μήκος θα πληρώνει 100 ευρώ τον χρόνο στην εφορία, ενώ τα σκάφη από 5 μέχρι 7,5 το τέλος ανεβαίνει στα 200 ευρώ ετησίως. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πληρώνουμε τέλος και για τις ιστιοσανίδες ή τις… σαμπρέλες. Πλωτά δεν είναι κι αυτά;

Το ζήτημα είναι πως όλες οι κυβερνήσεις στύβουν το μυαλό τους για να βρουν λεφτά μόνο προς μία κατεύθυνση. Από τον κόσμο. Από τους μεροκαματιάρηδες, τους βιοπαλαιστές, τους μισθοσυντήρητους, τους συνταξιούχους.

Εκείνοι που έχουν μοναδική διασκέδαση το ψάρεμα, εκείνοι πρέπει να πληρώσουν. Ούτε που σκέφτηκαν να βάλουν περισσότερο φόρο σε εκείνους που έχουν μεγάλα σκάφη και το 100άρικο τους περισσεύει. Από εκείνους που τους λείπει θέλουν να το πάρουν. Πώς αλλιώς θα υποστηρίξουν τη φιλολαϊκή πολιτική;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ