Αλ. Αλεξίου στο “Π”: Μπορούν να ανακάμψουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Αλ. Αλεξίου στο “Π”: Μπορούν να ανακάμψουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Του
ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΙΟΥ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ


Θα συμφωνήσω στο ότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν με το δεξί στη League Phase του Europa League. Θα διαφωνήσω, όμως, στο ότι… ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Πρόκειται για κανονικό πρωτάθλημα, με τη νέα μορφή διεξαγωγής του, που σημαίνει πολλά παιχνίδια και ανατροπές μέχρι το τέλος του. Και επομένως αμφότερες οι ομάδες μας έχουν κάλλιστα τη δυνατότητα να ανακάμψουν.

Το σημαντικό για τους εκπροσώπους μας, και για τον Παναθηναϊκό που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, είναι να αξιοποιήσουν την έδρα τους. Να πάρουν όλα τα ματς μπροστά στο κοινό τους. Αυτό θα αποτελέσει καλή μαγιά επιτυχίας. Σίγουρα οι αντίπαλοι είναι δυνατοί και αρκούντως ανταγωνιστικοί, όπως έδειξαν η Γαλατασαράι και η Λυών, όμως δεν είναι ανίκητοι. Σαφώς και θέλουν προσοχή, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε.

Είναι ξεκάθαρο πως, παρότι δεν πρόκειται για Champions League, οι ομάδες που μετέχουν στις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ισχυρές, με προσωπικότητες παγκοσμίου επιπέδου. Τούτο προϋποθέτει γερή προετοιμασία, αγώνα και ασφαλώς τύχη. Αλλά είμαι αισιόδοξος. Πέρυσι ο Ολυμπιακός σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο και ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερος όσο περνά ο καιρός, έχοντας διατηρήσει τον κορμό του. Ο Ολυμπιακός, λόγω των πολλών μεταγραφών, θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει ως ομάδα. Μετά θα βελτιωθεί η κατάσταση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: metrosport.gr



Σχολιάστε εδώ