ΝΤΕΡΜΠΙ – ΦΩΤΙΑ στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΦΩΤΙΑ στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος

 

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. ΑΕΚ-Παναθηναϊκός αγωνίζονται στις 21:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια και μία ώρα νωρίτερα (20:30) ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα δίνουν… άγριο τόνο στη μάχη του τίτλου, που άρχισε από νωρίς.

Στις 18:00 παίζουν Ολυμπιακός-Ατρόμητος και μία ώρα νωρίτερα (17:00) ΟΦΗ-Παναιτωλικός, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο (20:00) το ματς Λαμία-Πανσερραϊκός. Χθες έπαιξαν Βόλος-Καλλιθέα και Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός.

Αλμέιδα και Αλόνσο το μόνο αποτέλεσμα που θέλουν σήμερα είναι η νίκη χώρις να τους “ενδιαφέρει” τοσο η απόδοση των ομάδων τους. Και οι δύο ομάδες στηρίζονται στα άκρα  στους επιθετικούς αλλα και στο γρήγορο παιχνίδι…

Τι λέει η ιστορία

Τα πέντε από τα δέκα τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα και τα δύο από αυτά χωρίς να σημειωθεί γκολ. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν τέσσερις νίκες και μια ο Παναθηναϊκός. Μόλις στα τέσσερα από τα δέκα έχουν σκοράρει και οι δύο αντίπαλοι.

Η ΑΕΚ στη σειρά των τελευταίων πέντε χρόνων δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη και στα δύο εντός της με τον Παναθηναϊκο, δηλαδή στην κανονική περίοδο και την διαδικασία των Playoffs.

Στην κανονική διάρκεια έχει τρεις νίκες με 1-0 στα πέντε τελευταία, ο Παναθηναϊκός μια και η περσινή της αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Η τελευταία φορά που υπήρξαν δύο διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ίδια σεζόν ήταν το 2012, όταν στις 11 Μαρτίου 2012 επικράτησε εντός έδρας με 2-0 για τον Β’ Γύρο και στις 7 Μαΐου 2012 πήρε τη νίκη με 2-0 για τα Playoffs.

Στα δέκα τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες, υπάρχουν τέσσερις νίκες γηπεδούχου, πέντε ισοπαλίες και μια νίκη φιλοξενούμενου, την οποία σημείωσε η ΑΕΚ στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 με 2-1. Στα πέντε από τα δέκα αυτά παιχνίδια έχουν σκοράρει και οι δύο, ενώ υπάρχουν δύο λευκές ισοπαλίες.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

74 ΑΓΩΝΕΣ

31 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

20 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 85-76

 

Η Τούμπα θα υποδεχθεί το μεγάλο ντέρμπι της πόλης. ΠΑΟΚ και Άρης θα θέλουν να αποδείξουν πολλά. Οι κίτρινοι έρχονται στο γήπεδο μετά τη σπουδαία νίκη και με πολύ καλή εμφάνιση επί του Ολυμπιακού στο Βικελίδης (21/09, 2-1) και θα αντιμετωπίσει έναν κουρασμένο ΠΑΟΚ, μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (25/09)

Τι λέει η ιστορία

Στα τελευταία είκοσι παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, μόλις τις επτά φορές έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, με τον Άρη να το καταφέρνει τέσσερις φορές και τον ΠΑΟΚ τις τρεις. Στις τέσσερις περσινές μεταξύ τους αναμετρήσεις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα Playoffs υπήρξαν δύο επικρατήσεις φιλοξενούμενου, μια λευκή ισοπαλία και μια νίκη του Άρη στο εντός έδρας της κανονικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα δύο τελευταία του εντός με τον Άρη, δηλαδή στην περσινή αναμέτρηση για την κανονική περίοδο (0-0) και για τα Playoffs, όπου επικράτησαν οι Κίτρινοι με 1-0.

Μόλις στα τέσσερα από τα δέκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και στις δύο έδρες έχουν σκοράρει και οι δύο αντίπαλοι. Υπάρχουν τρία 2-1 σε αυτή τη σειρά, ένα 3-2, δύο λευκές ισοπαλίες και τέσσερις νίκες με 1-0.

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί που έχει “τρέξει” ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη ως γηπεδούχος είναι τα έντεκα διαδοχικά ματς και ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2000 με νίκη 3-2 και έσπασε για τους Κίτρινους στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Χαβίτο. Σε εκείνα τα έντεκα ματς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εννέα φορές και σημειώθηκαν και δύο ισοπαλίες.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ

65 ΑΓΩΝΕΣ

34 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

19 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 95-48

[Με πληροφορίες και απο τον Συνεταιρισμό της Super League]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ