Ν. Σερετάκης στο “Π”: Να μπει τέλος στην κανονικότητα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Ν. Σερετάκης στο “Π”: Να μπει τέλος στην κανονικότητα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Του
ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΕΤΑΚΗ
Μέλους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ


Την ώρα που γραφόταν αυτό το άρθρο, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ είχε ξεπεράσει τις 42.000 σε Παλαιστίνη και Λίβανο. Ο αριθμός των τραυματιών και των αναπήρων, αστρονομικός. Οι εκτοπισμένοι κοντά στις 500.000 στον Λίβανο και σχεδόν 2 εκατομμύρια στην Παλαιστίνη.

Τα όρια μεταξύ του «πάνω κόσμου» και του «κάτω κόσμου» είναι δυσδιάκριτα προ πολλού. Σε ό,τι αφορά τη Γάζα, τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά. Εξακολουθούν να λειτουργούν μόνο 17 από τα 36 νοσοκομεία και 57 από τα 132 κέντρα υγείας, για έναν πληθυσμό που, ως εκ θαύματος, επιβιώνει χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό, με 245 θερμίδες την ημέρα…

Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή θηριωδία στον Λίβανο συγκλονίζει. Μόνο την πρώτη ημέρα της επίθεσης, τη Δευτέρα, οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 500. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ακόμα και οι «New York Times»: «Στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο χρειάστηκαν 18 ημέρες για να ξεπεράσει ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών τους 500. Ο απολογισμός της Δευτέρας είναι περίπου ο μισός από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων κατά τη διάρκεια του πολύμηνου πολέμου Ισραήλ – Χεζμπολάχ το 2006. Και είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου το 2014, το φονικότερο έτος της δεκαετούς αυτής σύγκρουσης».

Αυτά είναι τα κατορθώματα του «στρατηγικού εταίρου» της ελληνικής κυβέρνησης και της αστικής τάξης. Ενός κράτους που αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να δολοφονεί αδιακρίτως και με κάθε μέσο στην επικράτεια τρίτων χωρών, να βομβαρδίζει ανηλεώς σπίτια, σχολεία, καταφύγια ξεσπιτωμένων, νοσοκομεία, εκκλησίες και τόπους λατρείας, λαϊκές αγορές, παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, δυστυχισμένους που περιμένουν στην ουρά για τρόφιμα. Μιας πολεμικής μηχανής που δεν διστάζει να βιάζει κρατουμένους, να πετάει νεκρούς από τις ταράτσες, να κάνει ρίψεις με κονσέρβες τροφίμων παγιδευμένες με εκρηκτικά.

Τέτοια εγκλήματα δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, χωρίς συνεργούς, όπως η ελληνική κυβέρνηση, που διά στόματος Κυρ. Μητσοτάκη, την παραμονή της επίθεσης στον Λίβανο, δήλωνε από τη Νέα Υόρκη ότι υποστηρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται». Ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα του Ευρωατλαντισμού, που όταν δεν υιοθετούν ανοιχτά τα ισραηλινά προσχήματα, βγάζουν λάδι το κράτος-δολοφόνο είτε με την αφωνία τους είτε με την εξίσωση του θύτη με το θύμα.

Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν καταδίκασε ούτε καν τη μαζική τρομοκρατική επίθεση με τις εκρήξεις βομβητών και κινητών. Αντίθετα, καθημερινά εμπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα σε έναν επικίνδυνο πόλεμο στη γειτονιά μας, που τείνει προς γενίκευση.

Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική λαϊκή καταδίκη των νέων εγκλημάτων που διαπράττει το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ στον Λίβανο και στην Παλαιστίνη. Απαιτείται περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και στην πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που τα στηρίζουν. Να ακουστεί δυνατά η αλληλεγγύη στους λαούς που «ματώνουν», σπάζοντας την «ομερτά» των αστικών ΜΜΕ. Να δυναμώσει το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και διακοπή κάθε πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ