ΚΑΙΡΟΣ: Απόψε φθινοπώριασε…

ΚΑΙΡΟΣ: Απόψε φθινοπώριασε…


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Με καλές καιρικές συνθήκες παντού θα ξεκινήσει η μέρα. Προς το μεσημέρι με απόγευμα θα εισέλθει από τα βορειοδυτικά μια ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα δώσει τοπικά φαινόμενα σε Μακεδονία (κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία) και Θράκη και το βράδυ σταδιακά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες.

Επίσης, αστάθεια, με διάσπαρτες πρόσκαιρες μπόρες μέχρι τις θερμές ώρες, θα σημειωθεί σε περιοχές της Δυτικής – Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και πρόσκαιρα στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προς τις θερμές ώρες. Γενικά, όμως, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι καλός και ζεστός.

Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή και θα φτάσει στους 31 – 32 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 34 βαθμούς. Στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 – 30 βαθμούς. Η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να σημειώνει πτώση στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται μετά το μεσημέρι στα πελάγη. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 5 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 3 – 5 Μποφόρ, και μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά στο Βόρειο – Βορειοδυτικό Αιγαίο, φτάνοντας στα 6 – 7 και τοπικά στα 8 Μποφόρ.

Η νέα εβδομάδα θα μπει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο, εξαιτίας των πιο ψυχρών αερίων μαζών, και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή, ίσως και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά στα βόρεια τμήματα της χώρας μας. Η ατμοσφαιρική διαταραχή-εξπρές που θα επηρεάσει κυρίως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας θα είναι και η αιτία που θα πέσει η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα, όπως και τα αυξημένα μποφόρ, πρόσκαιρα, στα πελάγη. Από τις 2 Οκτωβρίου και μετά φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά έως και τις 6 Οκτωβρίου θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ίσως σε ελαφρώς πιο υψηλά τοπικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Άστατος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Κε­ντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική), Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και πιο εκτεταμένα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα με βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βοριάδες, θυελλώδεις στα πελάγη, όπου θα φτάσουν στα 6 – 7 και τοπικά στα 8 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιωτικά θα φτάσει στους 22 – 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά στους 25 – 26 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ: Γενικά βελτιωμένος ο καιρός. Λίγα, πρόσκαιρα, διάσπαρτα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο μέχρι και τις θερμές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει γενικά τους 24 – 26 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες, ενισχυμένοι στα Πελάγη στα 5 – 6 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει στους 25 – 26 και τοπικά στους 27 – 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω στα πελάγη, φτάνοντας στα 3 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΠΕΜΠΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 27 – 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μία διαταραχή ίσως επηρεάσει περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα, με διάσπαρτες μπόρες, χωρίς όμως ιδιαίτερα σημαντικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία στους 27 – 29 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Πιθανή αστάθεια στα ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα επίπεδα της Παρασκευής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ