Οι αυξήσεις δεν θα είναι μόνο στο νερό…

Οι αυξήσεις δεν θα είναι μόνο στο νερό…

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για τον κίνδυνο της λειψυδρίας και επειδή όλα αυτά τα έχουμε ακούσει και άλλες φορές όταν πρόκειται να αυξηθεί ένα αγαθό, πριν πάρουν οι αρμόδιοι οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση στο νερό ας σκεφτούν ότι το νερό δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να το πίνουμε ή για καθαριότητα και ποτίσματα.

Το νερό χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές χρήσεις, σε θερμοκήπια, σε καλλιέργειες κ.λπ., κάτι που σημαίνει πως οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του δεν θα επηρεάσει μόνο τα νοικοκυριά αλλά θα συμπαρασύρει στην άνοδο και τις τιμές μιας σειράς βιομηχανικών προϊόντων και ειδών διατροφής. Δεν θα είναι δηλαδή ένα το χτύπημα στους προϋπολογισμούς των οικογενειών αλλά πολλά, απλά γιατί θα ανέβει η τιμή σε πολλά είδη και τρόφιμα.

Πόσο θα αντέξει ο μέσος Έλληνας, που ήδη έχει δει το εισόδημά του να καταρρακώνεται από την ακρίβεια στην αγορά και τις αυξήσεις στο ρεύμα; Πόση υπομονή θα κάνει όταν δεν έχει να πληρώσει τα σχολεία των παιδιών του, όταν ο μισθός του δεν φτάνει για να περάσει ούτε 20 μέρες; Μία ακόμα αύξηση στις τόσες που έχουν γίνει θα είναι καταστροφική, αφού θα συνοδεύεται και από αυξήσεις και σε άλλα είδη.

Γι’ αυτό, πριν αποφασίσουν οι αρμόδιοι οποιαδήποτε αύξηση στο νερό, ας μελετήσουν πρώτα τις συνέπειες που θα έχει στην κοινωνία. Εκτός αν δεν τους νοιά­ζει πώς τη βγάζει ο κόσμος, οπότε σταματάει κάθε συζήτηση…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Dimitris Vetsikas από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ