Ο τυφώνας Helene προς τη Φλόριντα με σφοδρούς ανέμους – Κύμα καταιγίδας κατηγορίας 4

Ο τυφώνας Helene προς τη Φλόριντα με σφοδρούς ανέμους – Κύμα καταιγίδας κατηγορίας 4

Η Φλόριντα προετοιμάζεται για την άφιξη του τυφώνα Helene την Πέμπτη, η οποία προβλέπεται ότι θα είναι ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 4 όταν θα χτυπήσει την πολιτεία.

Οι αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις, παρακαλώντας τους κατοίκους στις παράκτιες περιοχές κατά μήκος του μονοπατιού του τυφώνα να απομακρυνθούν ενόψει καταστροφικών ανέμων και δυνητικά θανατηφόρου κύματος καταιγίδας, το τείχος του θαλασσινού νερού σπρώχνεται στη στεριά από ανέμους τυφώνας, που θα μπορούσε να φτάσει τα 20 πόδια (6,1 μέτρα). ) σε ορισμένα σημεία.

Πέρασε απο τον Κόλπο του Μεξικού, παίρνοντας ενέργεια από το ζεστό νερό του ωκεανού και προβλέπεται ότι θα φτάσει στη Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης, με σταθερές ταχύτητες ανέμου έως και 156 μίλια την ώρα (251 χλμ. ανά ώρα), δήλωσαν οι μετεωρολόγοι.

National Hurricane Center advisory made on September 24

Το κύμα καταιγίδας είχε προβλεφθεί να φτάσει τα 15 έως 20 πόδια (4,6 έως 6,1 μέτρα) στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα, όπου pερισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε Τζόρτζια και Αλαμπάμα έλαβαν προειδοποιήσεις για τυφώνα και τροπικές καταιγίδες, ανακοίνωσε το κέντρο τυφώνων.

Η τροπική καταιγίδα John θα γίνει ξανά τυφώνας καθώς επιστρέφει στο Μεξικό

Έπληξε ήδη την πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού η ενισχυμένη τροπική καταιγίδα “Τζον” μπορεί να μετατραπεί ξανά σε τυφώνα όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), επιστρέφοντας προς τις κοινότητες σε όλη την ακτή του Ειρηνικού.

Σύμφωνα με το Reuters, o “Τζον” έφτασε για πρώτη φορά στη στεριά τη Δευτέρα με ισχυρό τυφώνα, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις που κατέστρεψαν σπίτια ενώ άφησαν τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Τα απομεινάρια του έφεραν έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές πολιτείες, όπου βρίσκονται μεγάλα λιμάνια και παραλιακά θέρετρα, προτού ενισχυθούν ξανά.

«Οι επιφανειακές θερμοκρασίες του ωκεανού είναι ευνοϊκές για να τροφοδοτήσουν αυτήν την καταιγίδα», είπε ο μετεωρολόγος πολιτικής προστασίας Φέρμιν Ντάμιαν Άνταμ σε συνέντευξη Τύπου, προβλέποντας νέο γύρο «έντονων» βροχοπτώσεων μέχρι την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση του Μεξικού εξέδωσε την Τετάρτη προειδοποίηση τυφώνα για τις ακτές του Ειρηνικού μεταξύ του Lazaro Cardenas, στην πολιτεία Michoacan, και του Tecpan de Galeana στο Guerrero.



Σχολιάστε εδώ