Λιόν – Ολυμπιακός: Με τον αέρα του… Conference ο Ολυμπιακός! Μεντιλίμπαρ: Πρέπει να δείξουμε ξανά τι αξίζουμε

Λιόν – Ολυμπιακός: Με τον αέρα του… Conference ο Ολυμπιακός! Μεντιλίμπαρ: Πρέπει να δείξουμε ξανά τι αξίζουμε

Ο Ολυμπιακός, κάτοχος του Conference, αντιμετωπίζει σήμερα την Λιόν για το Europa League στην πρεμιέρα της League Phase στο «Groupama Stadium»(22.00, Cosmote TV, ΑΝΤ1).

Παιχνίδι που βρίσκει και τις δύο ομάδες σε όχι και πολύ καλή κατάσταση όπως η Λιόν που εχει ξεκινήσει τη σεζόν με μόλις μία νίκη σε πέντε ματς πρωταθλήματος και Ολυμπιακός που έρχεται μετα από διαδοχικές απώλειες βαθμών στη Stoiximan Super League δείχνοντας κουρασμένη ομάδα και με κακές εμφανίσεις όπως το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια η ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη με 2-1.

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Ολυμπιακός ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης της Πέμπτης (26/9, 22:00) κόντρα στη Lyon, για τη league phase του UEFA Europa League. Πριν από τον αγώνα στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» Σαντιάγκο Έσε.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Καινούργια διοργάνωση και ένας καινούργιος χρόνος, οπότε πρέπει να δείξουμε ξανά τι αξίζουμε

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην καθιερωμένη συνέντευξη ανέφερε:

“Είναι πολύ καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου, σκεπτόμενοι τι πέτυχες πριν από λίγο καιρό. Αυτό όμως δεν έχει καμία αξία, είναι μία καινούργια διοργάνωση και ένας καινούργιος χρόνος, οπότε πρέπει να δείξουμε ξανά τι αξίζουμε και να δείξουμε ξανά την καλή μας εικόνα. Ό,τι και να έχουμε πετύχει στο παρελθόν δεν έχει σημασία, είναι καινούργια διοργάνωση πλέον και έχουμε μία καινούργια δομή της διοργάνωσης και ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αρκετά καλό να κάνεις ώστε να έχεις μία συνέχεια στο μέλλον αυτής της διοργάνωσης. Δεν ξέρουμε πόσοι βαθμοί είναι απαραίτητοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση, οπότε όλα τα ματς θα τα αντιμετωπίσουμε με σκοπό να παίρνουμε νίκες.”

Έχετε σκεφτεί την ενδεκάδα που θα παρατάξετε, έχοντας πλέον και επιπλέον προβλήματα όπως αυτό του Μαρτίνς;
“Φυσικά και την έχω σκεφτεί, αλλά δε θα σας αποκαλύψω την ενδεκάδα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι εκτός και ποιος μπαίνει για να παίξει, έχουμε μία ιδέα παιχνιδιού και αυτήν προσπαθούμε να διατηρήσουμε. Έχετε δει και στο παρελθόν πως δεν αλλάζουμε το πλάνο μας όταν κάποιος παίκτης απουσιάζει είτε για τραυματισμό είτε γιατί είναι τιμωρημένος, θα συμβεί αυτό μέσα στη χρονιά αρκετές φορές, να έχουμε απουσίες και θα τους αντικαταστήσει κάποιος άλλος και για αυτό έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Σημασία έχει να μην αλλάζουμε την ιδέα του παιχνιδιού μας και αυτός είναι ο στόχος μας.”

Αναφορικά με την ιδέα παιχνιδιού που είπατε, έχουμε δει πως προτιμάτε το άμεσο παιχνίδι, τη δεδομένη στιγμή η αντίπαλος, η Lyon, βολεύει για αυτού του είδους παιχνίδι;
Είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει, το έχουμε ξαναδείξει. Κερδίσαμε μία διοργάνωση έτσι, παίζοντας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και γιατί όχι να μην προσπαθήσουμε να το ξανακάνουμε.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για εσάς το γεγονός πως ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και αυτό σας δίνει μία ευκαιρία να γίνετε πιο απαιτητικός από τους παίκτες σας ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα;
Απαιτητικός είμαι πάντα απέναντι στους ποδοσφαιριστές σε οποιαδήποτε διοργάνωση παίζουμε και δεν έχει σημασία ότι ξεκινάμε μία καινούργια διοργάνωση και ότι σε ένα προηγούμενο παιχνίδι δεν πήγαμε καλά. Δεν έχει να κάνει με το πόσο απαιτητικός είμαι εγώ από τους παίκτες, αλλά κατά πόσο μπορούμε να εφαρμόσουμε στο παιχνίδι την ιδέα που έχουμε σκεφτεί και δουλέψει. Πάντα έχουμε ένα πλάνο στο παιχνίδι και όσο μπορούμε να το εφαρμόσουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να μας εμποδίσει, τόσο είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Το ότι παίζουμε σε μία άλλη διοργάνωση δε σημαίνει πως απαιτώ περισσότερα, πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι για να εφαρμόσουμε την ιδέα παιχνιδιού που θέλουμε.

Έχετε μελετήσει το παιχνίδι της Lyon;
Φυσικά και το έχω μελετήσει…

Σαντιάγκο Έσε: «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα, τα δύο αυτά παιχνίδια προκαλούν έξτρα άγχος και πίεση ή είναι ένα ματς στο οποίο μπορεί να αντιδράσει η ομάδα σας;
Πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας διοργάνωσης και είμαστε μία ομάδα η οποία τώρα μπαίνει σε κανονικό αγωνιστικό ρυθμό με πολλούς καινούργιους παίκτες οι οποίοι έχουν έρθει για να βοηθήσει ο καθένας με το δικό του τρόπο. Είμαστε καλή ομάδα και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οπότε είναι νωρίς να μιλάμε για κακά αποτελέσματα και κακή εικόνα. Έχουμε δείξει πως είμαστε μία ομάδα όπως αποδείξαμε και την προηγούμενη χρονιά πως μπορούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και τη νοοτροπία από τη μία στιγμή στην άλλη, επομένως να αλλάζουμε και την εικόνα μας. Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε, είμαστε εδώ για να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Μπορεί να μην ικανοποιήσαμε με την εικόνα μας στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό γρήγορα και έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας πολύ γρήγορα. Είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε αμέσως ματς και μπορούμε να βρούμε το ρυθμό μας και την καλή μας εικόνα.

Ως τροπαιούχοι Ευρώπης, τι συζητήσατε με τους συμπαίκτες σου για το ματς με τη Lyon;
Μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας τόσο οι παίκτες όσο και με τους προπονητές. Αναλύουμε τι συμβαίνει και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Προφανώς και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε το σεβασμό που κερδίσαμε κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πέρσι. Δεν πρέπει να μένουμε σε ένα κακό αποτέλεσμα και να μας επηρεάζει, αλλά να ψάχνουμε τι πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε καλύτερα πράγματα φέτος απ’ αυτά που πετύχαμε πέρσι. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσει ο κόσμος να συνεχίσει να σέβεται τον Ολυμπιακό με αυτά που κάναμε πέρσι και δουλεύουμε για να το πετύχουμε.

Πόσο δύσκολο είναι για εσένα το γεγονός πως συνεχίζεις να αγωνίζεσαι χωρίς καμία ξεκούραση, γιατί μεσολάβησαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες για εσένα.
Νιώθω πολύ καλά και έτοιμος. Νομίζω πως όσα ματς και να παίξω όταν έρθει η στιγμή που δε θα νιώθω καλά θα το πω στον προπονητή. Το καλοκαίρι είχα ένα καλό διάλειμμα και ξεκουράστηκα σωματικά και ψυχολογικά και είμαι εδώ για να δώσω στον Ολυμπιακό ό,τι καλύτερο έχω, όπως κάνω πάντα. Νιώθω καλά, έχοντας κάνει καλές διακοπές το καλοκαίρι και είμαι εδώ για να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

Ποια είναι η άποψή σου για το πως τελείωσε ο προημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αργεντινής με τη Γαλλία;
Αυτό είναι πλέον παρελθόν, ήταν μία ωραία εμπειρία που έλαβα μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική μου ομάδα. Εδώ όμως είμαι για να εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό και πρέπει να σεβαστούμε τη στιγμή και να μιλήσουμε μόνο για τον Ολυμπιακό γιατί είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι της ομάδας μου. Ήταν πραγματικά μία ωραία εμπειρία, λυπάμαι που δεν περάσαμε στην επόμενη φάση, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν και είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το αύριο.

Φωτο: olympiakos.org


Σχολιάστε εδώ