UEFA Europa League: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το νέο φορμάτ

UEFA Europa League: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το νέο φορμάτ

Το “country protection” σταματα απο τα πρώτα νοκ-άουτ της διοργάνωσης

Η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, το Europa League, έχει αλλάξει το φορμάτ όπου πλέον συμμετέχουν 36 ομάδες αντί για 32, καταργήθηκαν οι όμιλοι και όλες οι ομάδες αγωνίζονται σε κλίμακα βαθμολόγησης και το σύνολο των αγώνων αυξήθηκε στους 189 από 125.

Συγκεκιμένα:

Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί απέναντι σε οκτώ ομάδες σε οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας με δύο ομάδες από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με Γαλατάσαραϊ (εκτός), Στεάουα (εντός), Βικτόρια Πλζεν (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Ρίγα (εκτός), Φερεντσβάρος (εντός), Σλάβια Πράγας (εντός) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός) ενώ ο  Ολυμπιακός απέναντι στην Λιόν (εκτός), Μπράγκα (εντός), Μάλμε (εκτός), Ρέιντζερς (εντός), Στεάουα (εκτός), Τβέντε (εντός), Πόρτο (εκτός) και Γκάραμαγκ (εντός).

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες του τελικού θα δώσουν 17 αγώνες αντί για 13 που έδιναν μέχρι και το προηγούμενο φορμάτ.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στα στα νοκ-άουτ (16 ομάδες) θα πρέπει να έχουν τερματίσει μεταξύ της 1ης μέχρι και 8ης θέσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν απο την 9η έως 24η θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs.

οι ομάδες που δεν συνεχίζουν στα νοκ-άουτ του Europa League δεν θα υποβιβάζονται στο Conference League. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες του Champions League που δεν συνεχίζουν στο Europa League.

Να σημειώσουμε πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 και 10 θα παίξουν κόντρα σε αυτές που τερμάτισαν 23 και 24 στη φάση των playoffs για τους “16” και θα μπουν στην κλήρωση ως ζεύγη. Το ίδιο ισχύει και με τις υπόλοιπες θέσεις.

Αντίστοιχα ο πρώτος με τον δεύτερο και ο τρίτος με τον τέταρτο του League Phase μπορούν να διασταυρωθούν ξανά μόνο στον τελικό.



Σχολιάστε εδώ