H εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας από το Άγιο Όρος στη Μεταμόρφωση Σωτήρος στο Μοσχάτο  (πρόγραμμα)

H εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας από το Άγιο Όρος στη Μεταμόρφωση Σωτήρος στο Μοσχάτο (πρόγραμμα)

Στην ενορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου, θα βρίσκεται από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Ή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας « Οδηγήτριας» από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ στον Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου από την 1 έως 6 Οκτωβρίου

Άφιξη & Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00 το απόγευμα στην είσοδο της πόλης, επί των οδών Λ. Ποσειδώνος & Χρυσ. Σμύρνης. Θα ακολουθήσει δέηση έμπροσθεν του Ιερού Ναού Μέγας Πανηγυρικός ‘Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και 21:30 Ιερά Αγρυπνία

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Ιερά Παράκληση
  • Χαιρετισμοί
  • Ιερά Αγρυπνία

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 6.30 το πρωί έως στις 1:30 το βράδυ

Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π.Ιακώβος Κανάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού: Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά κατά την παραμονή της Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας απο το Άγιο Όρος στον ναό μας από την 1 έως την 6η Οκτωβρίου μπορεί να ενημερώνει την νεωκόρο του ναού μας Αναστασία. Έστω και 1 ώρα μέσα στην ημέρα είναι σημαντική Βοήθεια και ευλογία! Μπορείτε λοιπόν να μας πείτε ποια μέρα και ποια ώρα μπορείτε να είστε στον ναό!

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα:

Ή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας « Οδηγήτριας»

Η Θεομητορική εικόνα της Παναγίας ‘Οδηγήτριας βρισκόταν από άπομνημονεύτων χρόνων εντός του Καθολικού (του κεντρικού ναού) τής  Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, έπϊ της κολώνας του αριστερού χοροϋ.

To 1730, όμως, κατά παράδοξο τρόπο, ενώ ό ναός ήταν κλειδωμένος, ή εικόνα εξαφανίστηκε από την Μονή και για τον λόγο αυτό οί Βατοπαιδινοΐ Πατέρες τό θεώρησαν ώς ιεροσυλία.

Και ενώ άρχισαν να την αναζητούν εντός τοϋ χώρου τής ‘Ιεράς Μονής, ξαφνικά έμαθαν, ότι ή εικόνα βρέθηκε στην ‘Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ή οποία απέχει τρεις ώρες με τα πόδια από τη Μονή Βατοπαιδίου. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, οι Βατοπαιδινοί μοναχοί έστειλαν ανθρώπους να μεταφέρουν πίσω την εικόνα.

Όταν την έφεραν, την τοποθέτησαν στην ίδια θέση ξανά, και έλαβαν αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια και την προφύλαξη της.

Και πάλιν, όμως, ή εικόνα έφυγε από τή θέση της, και μάλιστα χωρίς νά θιγεί ή ασφάλεια του ναού, δηλαδή χωρίς να παραβιαστούν οι πόρτες και οί σφραγίδες οι όποιες έμειναν άθικτες.

Όταν τό διαπίστωσαν αυτό οί Πατέρες τής Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, διαβεβαιώθηκαν πλέον για την εκούσια και θαυμαστή αναχώρηση τής θαυματουργής εικόνας τής Θεοτόκου από το μοναστήρι τους. Και όταν πληροφορήθηκαν πώς για μία ακόμη φορά ή εικόνα βρέθηκε πάλιν στην’ Ιερά Μονή Ξενοφώντος, δεν έκριναν εύλογο νά εναντιωθούν στην απόφαση τής Παναγίας νά διαλέξει ή ίδια.



Σχολιάστε εδώ