Χ. Σπίρτζης: Με Τσίπρα και Παπανδρέου η συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων – Δεν έχει ταλέντο στην πολιτική ο Κασσελάκης

Χ. Σπίρτζης: Με Τσίπρα και Παπανδρέου η συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων – Δεν έχει ταλέντο στην πολιτική ο Κασσελάκης

Τέλος, δημοσιοποίησε δε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως προς τις επανειλημμένες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, με πιο πρόσφατο ενδεικτικό παράδειγμα όσα ειπώθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τις κυρίες Λούκα Κατσέλη και Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Βασίλη Ταλαμάγκα αναφέρεθηκε κατά του Στ. Κασσελάκη, απέρριψε τη φημολογία περί μυστικών σχεδίων δείχνοντας στην πλευρά του επιτελείου Κασσελάκη. 

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενιαίας έκφρασης του προοδευτικού χώρου, με την επισήμανση ότι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αδυνατούν να δώσουν λύση μέσα από μοναχικές πορείες, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλλουν στην συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Οφείλει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος, να συμφωνηθεί το πολιτικό πλαίσιο με στόχο να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο ο προοδευτικός κόσμος, να γυρίσει σελίδα η χώρα στις επόμενες εκλογές και να πάμε σε μια διακυβέρνηση που θα προστατεύει τον κόσμο… Δεν υπάρχει κανένα μυστικό σχέδιο. Μόνον η λαϊκή ανάγκη για μια αξιόπιστη, εναλλακτική, προοδευτική λύση, με όραμα, συγκεκριμένο πλαίσιο και ζητούμενο την ελπίδα.. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου, οφείλουν να πράξουν το χρέος τους ως προς την οικοδόμηση συνεργασίας και ενιαίας έκφρασης των προοδευτικών δυνάμεων..
Θα στηρίξω τον Τσίπρα εφόσον επιλέξει να ανταποκριθεί και κάνει αυτή την κίνηση, διότι διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και δεν υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί σαν κι αυτόν. Η απόφαση πρέπει να βγει από τη βάση, με ανοικτές διαδικασίες και συμφωνημένο πλαίσιο.».


Χ. Σπίρτζης: Θα εγκαταλείψεωτον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Δεν έχει ταλέντο στην πολιτική ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπορεί να …το έχει στην επικοινωνία, στη show biz, μπορεί να είναι celebtity, αλλά όχι στην πολιτική ζωή, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και σίγουρα όχι στον προοδευτικό χώρο. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του  θα του ευχηθώ-σε προσωπικό επίπεδο- να τα χιλιάσει, αλλά μακριά από την πολιτική ζωή της χώρας και κυρίως μακριά από τον προοδευτικό κόσμο».

Κανένας δεν είχε πρόθεση να τον βγάλουμε αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον εκδιώξουμε στη συνέχεια.

«Όσοι έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν καλές προθέσεις συνεργασίας και πολιτικής δουλειάς στο πρόσωπό του.Το γεγονός ότι κατάφερε να στρέψει απέναντί του ακόμα και ανθρώπους που τον στήριξαν εξ αρχής, όπως ο Παύλος Πολάκης ή ο Σωκράτης Φάμελλος και άλλοι – όχι σε μια λογική πολιτικής αντίθεσης, αλλά στη βάση μιας λειτουργίας που ουδόλως παραπέμπει σε πολιτικό φορέα – δεν αφήνει περιθώρια καμιάς άλλης επιλογής».

Τέλος, δημοσιοποίησε δε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.



Σχολιάστε εδώ