Τελευταία ευκαιρία το ντιμπέιτ

Τελευταία ευκαιρία το ντιμπέιτ

–Οι έξι υποψήφιοι ξεδιπλώνουν το όραμά τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

Στο ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στρέφεται το ενδιαφέρον (και η προσοχή) των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και των ψηφοφόρων του Κινήματος.

Από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους και να εκθέσουν το όραμά τους για την επόμενη ημέρα. Καθώς ο χρόνος τρέχει αντίστροφα –απομένουν μόλις δύο εβδομάδες από την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες– στενεύουν και τα περιθώρια για… μεγάλες ανατροπές. Το ντιμπέιτ θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των έξι υποψηφίων να πείσουν ότι διαθέτουν και το όραμα αλλά και τις ικανότητες για να επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας και να το καταστήσουν πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, τα ευρήματα των ερευνών, με μικρές παραλλαγές, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας συγκροτούν την πρώτη δυάδα και συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι εκείνοι που θα περάσουν στον δεύτερο και τελικό γύρο. Στη δεύτερη δυάδα βρίσκονται Άννα Διαμαντοπούλου και Π. Γερουλάνος, που κυνηγούν την έκπληξη να είναι στον δεύτερο γύρο.

Ορισμένες έρευνες αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και με περιορισμένες πιθανότητες. Καθοριστικός παράγοντας ως προς το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το εκλογικό σώμα, δηλαδή πόσοι και ποιοι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν τον υποψήφιο της προτίμησής τους.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, και αυτό διότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και συσπείρωση των ψηφοφόρων του Κινήματος.
Και αυτό το γεγονός έχει να κάνει και με τη δημοσκοπική ανάκαμψη που παρουσιάζει το Κίνημα το τελευταίο διάστημα, κάτι που δεν είναι άσχετο με την αναταραχή που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα διαλυτικά φαινόμενα που εκδηλώνονται εκεί.

Από την πλευρά του, ο σημερινός πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι η δημοσκοπική αυτή ανάκαμψη του Κινήματος έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη στρατηγική που ακολουθεί ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ