Περίοδο χάριτος μέχρι το 2027 ζητάει ο Μητσοτάκης – Ενώ οι πολίτες βιώνουν μαύρες μέρες

Περίοδο χάριτος μέχρι το 2027 ζητάει ο Μητσοτάκης – Ενώ οι πολίτες βιώνουν μαύρες μέρες

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αντανακλούν την απογοήτευση, τη δυσφορία και σε ορισμένες περιπτώσεις την οργή των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ένα άθροισμα αστοχιών, λανθασμένων επιλογών, αποφάσεων ευνοϊκών για τους λίγους και μια καταγεγραμμένη αδυναμία (ανικανότητα) να δώσει λύσεις στα μείζονος σημασίας ζητήματα (ακρίβεια, υγεία κ.ά.). Αναμφίβολα, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη διανύει ίσως τη χειρότερη περίοδο από το 2019, με εξαίρεση ίσως εκείνη μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Η απήχησή της εξακολουθεί να κινείται χαμηλά, πιο κάτω κι από τα επίπεδα των ευρωεκλογών, γεγονός που δείχνει ότι η προσπάθεια ανάκαμψης θα είναι μακρά, επίπονη και χωρίς διασφαλισμένη την επιτυχία.

Επτά στους δέκα πολίτες έχουν σταθερά αρνητική εικόνα και δείχνουν να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, μαζί και τις προσδοκίες που είχαν την προηγούμενη τετραετία.

Και αυτή ακριβώς η κατάσταση φαίνεται να έχει παγιωθεί, καθώς, όπως προέκυψε από τις δημοσκοπήσεις, δεν υπήρξε καμιά μεταβολή μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σχεδόν έξι στους δέκα τις έκριναν αρνητικά, με το σκεπτικό ότι δεν αντιμετωπίζουν δραστικά και ουσιαστικά τα προβλήματα.

Ειδικότερα δε για τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το 65,7% εξέφρασε αρνητική γνώμη και το 65% είπε ότι αυτά δεν πρόκειται να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Την ίδια στιγμή, ως αποτέλεσμα και της κυβερνητικής πολιτικής, το 26,1% των Ελλήνων βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι εύλογο να εντείνονται ο προβληματισμός και η ανησυχία στις τάξεις των γαλάζιων στελεχών και ψηφοφόρων. Καθώς διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε πορεία φθοράς, απογοητεύει τους πολίτες και… συμπαρασύρει μαζί της και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία καταγράφει ποσοστά που είχε πριν από μία δεκαετία, στις χειρότερες περιόδους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς την αναγωγή των αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία κινείται πέριξ του 21% – 22%.

Από την πλευρά του, ο Κυρ. Μητσοτάκης επενδύει και προβάλλει το καλό σενάριο: Ότι στην πορεία το κλίμα στην κοινωνία θα αμβλυνθεί και όταν οι πολίτες διαπιστώσουν στην πράξη την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα αλλάξουν άποψη.

Υποστηρίζει δε ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μία τριετία για να υλοποιήσει τις πολιτικές της σε κρίσιμους τομείς και ζητάει από τους πολίτες να… κάνουν υπομονή μέχρι το 2027 (!) και τότε να κρίνουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ανυψώσει το φρόνημα των στελεχών και των ψηφοφόρων της παράταξης, εκφράζει την πεποίθηση ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα είναι πρώτο κόμμα αλλά θα διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την αυτοδυναμία!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ