Καιρός: Η αυξημένη και έντονη αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα έως τη Παρασκευή – Αλλάζει το σκηνικό απο το Σάββατο με αυξημένα μποφορ

Καιρός: Η αυξημένη και έντονη αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα έως τη Παρασκευή – Αλλάζει το σκηνικό απο το Σάββατο με αυξημένα μποφορ


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Η αυξημένη και έντονη αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα έως τη Παρασκευή(20/9) και  από το Σάββατο(21/9) και στη συνέχεια περιορίζεται. 

ΠΕΜΠΤΗ (19/9): Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη χώρα. Αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες στο Ιόνιο(κυρίως βόρειο Ιόνιο), Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία(κυρίως παραθαλάσσια τμήματα), Εύβοια, βόρεια Κρήτη. Όσο πάμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν τοπικά νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.( με εξαίρεση τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, ανατολική Μακεδονία και Θράκη). Το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίζουν να εξασθενούν σημαντικά και να περιορίζονται σε πιο τοπικό επίπεδο στα νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές της δυτικής/κεντρικής Μακεδονίας. δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία στη χώρα θα φτάσει τους 25-28 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο 3-5bf και στο Αιγαίο βόρειοι 4-6bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (20/9): Αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας(κυρίως Χαλκιδική). Μέχρι και τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπως επίσης και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, βόρειες Κυκλάδες, Κρήτη και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στα βορειοανατολικά και θα διατηρηθούν σε τοπικό επίπεδο στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και τη Κρήτη. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25-27 και τοπικά τους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στα δυτικά 3-4bf και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-6 και τοπικά 7bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ (21/9): Άστατος καιρός αρχικά σε δυτική/κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, βόρειες Κυκλάδες, Ιόνιο, βόρεια Αττική, πιο τοπικά Κρήτη. Όσο θα πηγαίνουμε προς τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας διάσπαρτες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά(με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και Θράκη) όπως και επίσης τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο( εκτός το βορειοανατολικό Αιγαίο) και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες.

Οπότε το Σάββατο περιορίζεται σταδιακά η αυξημένη αστάθεια που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ από παντού εκτός από τη βόρεια Κρήτη που θα περιοριστούν εκεί λίγες τοπικές ασθενή βροχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι αρκετά ενισχυμένοι στα 6-7 και τοπικά τα 8bf και στο Ιόνιο ίδιες διευθύνσεις 3-5bf. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ