Το ΕΚΚΟΜΕΔ στο 17o  Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Το ΕΚΚΟΜΕΔ στο 17o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (Ε.Κ.Κ.Ο.ΜΕ.Δ.) – Creative Greece υποστηρίζει σταθερά το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros και Agora που πραγματοποιείται στη Σύρο από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, δίνοντας την ευκαιρία σε δημιουργούς και επαγγελματίες του animation από όλο τον κόσμο για δικτύωση, αλληλεπίδραση, συμπράξεις και εκπαίδευση.  

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγοράς του ANIMASYROS το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 11.15 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Nέα εποχή για τον οπτικοακουστικό κλάδο στην Ελλάδα. Το ΕΚΚΟΜΕΔ-Creative Greece συναντά το ανιμέισον». Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Λεωνίδας Χριστόπουλος θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Στήριξης του Creative Greece για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων animation στην Ελλάδα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Παίρνοντας έμπνευση από την Αφρική, που αποτελεί την κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ, το Τμήμα Οπτικοακουστικής Παιδείας και Ερευνών του ΕΚΚΟΜΕΔ σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Σύρου θα υλοποιήσει το εργαστήριο για παιδιά «Animaβλέπω, animaπαίζω!», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 12.00 στην Έπαυλη Τσιροπινά – Ποσειδωνία. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τα βασικά θεματικά, αισθητικά και αφηγηματικά χαρακτηριστικά  ταινιών κινουμένων σχεδίων, συνδυάζοντας την εκπαιδευτική επεξεργασία των ζητημάτων που πραγματεύονται με δραστηριότητες οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας, βιωματικά παιχνίδια, εικαστική δημιουργία και θεατροπαιδαγωγική έκφραση.

To EKΚΟΜΕΔ-Creative Greece συνεχίζει την στρατηγική συνεργασία με το Animasyros ενισχύοντας κάθε προσπάθεια για ενδυνάμωση του ελληνικού animation και προβολή της ελληνικής δημιουργίας εντός και εκτός συνόρων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ