NYT: Πριν φτάσουν στον Λίβανο οι βομβητές της Χεζμπολάχ το Ισραήλ τους παγίδευσε με εκρηκτικά

NYT: Πριν φτάσουν στον Λίβανο οι βομβητές της Χεζμπολάχ το Ισραήλ τους παγίδευσε με εκρηκτικά

Στην εφημερίδα New York Times αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης βομβητές της Χεζμπολάx πριν αυτοί φτάσουν στον Λίβανο και τους πυροδότησε χθες, Τρίτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι από τις εκρήξεις των βομβητών και 2.700 περίπου να τραυματιστούν , μεταξύ των οποίων ο Ιρανός πρεσβευτής στον Λίβανο. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, ανέφερε ακόμη ότι νεαρό κορίτσι είναι μεταξύ των νεκρών, καθώς και πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν βαριά τραύματα.

Οι μικρές συσκευές της κατασκευάστριας Gold Apollo παγιδεύτηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες προτού φθάσουν στον Λίβανο από την Ταϊβάν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Gold Apollo πάντως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ότι οι συσκευές δεν κατασκευάστηκαν στην Ταϊβάν αλλά από εταιρεία στην Ευρώπη.

Οπως ισχυρίστηκε ο ιδρυτής της Gold Apollo, Χσου Τσινγκ Κουάνγκ, «κατασκευάστηκαν από εταιρεία στην Ευρώπη που είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σήμα της». O ίδιος πρόσθεσε: «Το προϊόν δεν ήταν δικό μας. Είχε μόνο την επωνυμία μας».

Φωτο: Οι επίμαχοι βομβητές της Gold Apollo, σε έκθεση στην Ταϊπέι (φωτ.: Reuters)


Σχολιάστε εδώ