Μέχρι πότε θα μένουν στο απυρόβλητο τα… κοράκια;

Μέχρι πότε θα μένουν στο απυρόβλητο τα… κοράκια;

Μία ακόμα δικαστική απόφαση σε βάρος εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων εκδόθηκε τις τελευταίες μέρες, επειδή για να πετύχει να βγάλει στον πλειστηριασμό ακίνητα δανειολήπτριας ΕΠΕ χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους κατ’ εξακολούθηση και μάλιστα καταστρατήγησε τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ο νόμος που επιτρέπει όταν συλλαμβάνεται ένας κουλουράς χωρίς άδεια να βγαίνουν τα στοιχεία του φόρα παρτίδα απαγορεύει τη δημοσίευση των στοιχείων της εταιρείας διαχείρισης που παρανομεί.

Και μάλιστα ενώ το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι ο servicer έχει κάνει σωρεία έκνομων πράξεων απλά ανέτρεψε την απόφασή του και απαγόρευσε τον πλειστηριασμό, δεν μπορούσε όμως να του επιβάλει οποιαδήποτε ποινή γιατί αυτό είναι δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών.

Έχουμε λοιπόν από τη μια τον φτωχό βιοπαλαιστή με το παραμικρό να σέρνεται στα δικαστήρια και να τρώει κατακέφαλα τις ποινές και από την άλλη τον servicer να αποδεικνύεται ότι δεν λογαριάζει νόμους και διατάξεις και να μην παθαίνει το παραμικρό.

Μέχρι πότε θα έχουν αυτήν την ασυλία τα «κοράκια» που λυμαίνονται τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, τα οικόπεδά μας; Μέχρι πότε θα κάνει το υπουργείο τα… στραβά μάτια στις καραμπινάτες παρανομίες των ξένων αρπακτικών; Αν το κράτος δεν προστατεύσει τους πολίτες του, ποιος θα το κάνει;

Μήπως είναι ώρα να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τις απόψεις της και να πάρει μερικά… κεφάλια, για να βάλουν μυαλό ορισμένοι που θεωρούν την Ελλάδα τσιφλίκι τους; Για να αισθανθεί και ο κόσμος πως κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, πως κάπου θα βρει το δίκιο του; Λέμε τώρα…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ