52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας – Συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση»

52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας – Συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση»

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στη νεολαία και φέρει τον τίτλο «Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται». 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 στην κεντρική σκηνή, το Γραφείο του ΕΚ διοργανώνει συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση». Οι ευρωβουλευτές Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ (ΕΛΚ)Νίκος Φαραντούρης (Η Αριστερά) και Γιάννης Μανιάτης (Σοσιαλιστές) θα αναφερθούν στις επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανωθήκαν επίσης και οι πιο κάτω εκδηλώσεις

  • Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε διαδραστική εκδήλωση στη σκηνή «Δεν Ξεχνώ», με θέμα «Γιατί διαβάζω».  Νέοι και νέες, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου και φοιτητές θα μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, συγγραφείς και λογοτεχνικούς ήρωες και ηρωίδες καθώς και τους λόγους για τους οποίους διαβάζουν (ή δεν διαβάζουν βιβλία).  Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την ομάδα των μεντόρων. Τη συζήτηση συντόνισε η ψυχολόγος– εκπαιδευτικός Δρ. Μαρία Παπαθανασίου και η συγγραφέας-εικονογράφος κ. Λιάνα Δενεζάκη.

image-from-the-document-manager

  • Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στην σκηνή «Δεν Ξεχνώ» διοργανώθηκε ένα διαδραστικό εργαστήριο comics από την Athens Comics Library εξερευνώντας τη δύναμη της εικονογραφημένης αφήγησης ως εργαλείο εγγραμματισμού.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν σελίδες από αγαπημένα comics και graphic novels και στη συνέχεια δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες. Το εργαστήριο συντόνισε η κ. Βασιλεία Βαξεβάνη, αφηγήτρια και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Athens Comics Library.

image-from-the-document-manager-1

Στο κοινό μας περίπτερο (με αριθμό 7) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κουΐζ και διαδραστικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από τα Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠEurope Direct Αττικής- Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Europe Direct Δήμου Πειραιά και το EU Youth Hub.  Λάβετε μέρος και κερδίστε μικρά δωράκια! Ενημερωτικό υλικό θα διατίθεται επίσης δωρεάν από το προσωπικό του Φεστιβάλ που θα στελεχώνει το περίπτερό μας. Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ειδικούς από το Enterprise Europe Network, το Euraxess και το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:  www.sekb.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Σχολιάστε εδώ