Ζοέλ Ντικέρ! Συγγραφέας του μήνα για το Βιβλιοπωλείο Πατάκη ο Ελβετός συγγραφέας-φαινόμενο

Ζοέλ Ντικέρ! Συγγραφέας του μήνα για το Βιβλιοπωλείο Πατάκη ο Ελβετός συγγραφέας-φαινόμενο

«Το πιο αδύναμο σημείο του θανάτου είναι που δεν μπορεί να νικήσει παρά μόνο την ύλη. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια στις αναμνήσεις και τα συναισθήματα. Τουναντίον, τους ξαναδίνει ζωή και τα στεριώνει βαθιά μέσα μας για πάντα, σαν να θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να μας ζητήσει συγχώρεση λέγοντάς μας: Είναι αλήθεια, σας στερώ πολλά, όμως
κοιτάξτε πόσα σας αφήνω!».
Από την Υπόθεση Αλάσκα Σάντερς, σελ. 163

Συγγραφέας του μήνα στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη είναι ο Ελβετός συγγραφέας-φαινόμενο Ζοέλ Ντικέρ!

Ο Ζοέλ Ντικέρ γεννήθηκε το 1985 στη Γενεύη, όπου και εξακολουθεί να ζει. Έγινε γνωστός µε την Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέµπερτ (Εκδ. Πατάκη, 2014).

Το βιβλίο αυτό, το δεύτερο µυθιστόρηµά του, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Σεπτέµβριο του 2012, µε πρωτοφανή επιτυχία, απέσπασε, µεταξύ άλλων, το Βραβείο Μυθιστορήµατος της Γαλλικής Ακαδηµίας και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Ακολούθησαν τα µυθιστορήµατα Το βιβλίο των Μπάλτιµορ, 2015 (Εκδ. Πατάκη, 2016), Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, 2018 (Εκδ. Πατάκη, 2020), Το αίνιγμα του δωματίου 622, 2020 (Εκδ. Πατάκη, 2022), Η υπόθεση Αλάσκα Σάντερς (Εκδ. Πατάκη, 2024) που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο επιτυχηµένους συγγραφείς της εποχής µας.

Δες όλα τα βιβλία του συγγραφέα στις Εκδόσεις Πατάκη εδώ!



Σχολιάστε εδώ