“Χείμαρρος” ο Αλμέιδα στη συνέντευξη τύπου!

“Χείμαρρος” ο Αλμέιδα στη συνέντευξη τύπου!

Αποκαλυπτικός ο Μ. Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου καθώς ανέλυσε το παιχνίδι με τον Βόλο, τα 100 ματς του στον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ αποθέωσε τη συμπεριφορά του Τσιλούλη, αναφέρθηκε στον Πιερό με θερμά λόγια, το ρόστερ, τους τραυματισμούς και το πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι και τα συναισθήματά του για τα 100 παιχνίδια του στον πάγκο της ΑΕΚ, την αντίδραση του κόσμου της ΑΕΚ, σε μία σεζόν που ξεκίνησε δύσκολα;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και πώς απέδωσαν οι παίκτες. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος, είμαι ευγνώμων στη ζωή. Μου εχουν συμβεί πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν. Έφυγα από τα 15 μου χρόνια από το σπίτι μου με ένα όνειρο. Με στόχο να αλλάξω το μέλλον όλης μου της οικογένειας. Ειμαι 50 ετών. Με στεναχωρεί που ο πατέρας μου δεν είναι εδώ να ζήσει μαζί μου κάποιες στιγμές. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα στην καρδιά μου και θα είναι ό,τι κι αν συμβεί. Γνωρίζετε ότι έχω ένα πρόσωπο. Πάντα λέω ότι ειμαι πιστός στα συναισθήματά μου, αλλά στη ζωή έχω μάθει να είμαι ευγνώμων. Προέρχομαι από μία φτωχή οικογένεια και ευχαριστώ το Θεό για κάθε βήμα που κάνω προς τα εμπρός».

Για τους τραυματισμούς, τους μυϊκούς τραυματισμούς κι αν τον ανησυχεί;

«Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί. Θα κοιτάξουμε ακόμα περισσότερο, μήπως δεν κάναμε κάτι σωστά. Προσπαθούμε να προσέχουμε τους παίκτες από τη διατροφή τους, το βάρος του, τα χιλιόμετρα που κάνουν καθημερινά, την ένταση. Διαφοροποιούμε τις προπονήσεις με κάποιους παίκτες που έχουν θέμα με φυσική κατάσταση. Είναι όμως ποδόσφαιρο. Εχω παίξει ποδόσφαιρο και δεν εχω παίξει παιχνίδι χωρίς να πονάω. Είναι μέρος αυτού. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε, αλλά πάλι καλά όσοι παίκτες μπαίνουν είναι έτοιμοι».

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια να διαφυλάξει την άμυνά της και το πλεονέκτημα του σκορ όταν το έχει. Αν ισχύει αυτό, αν τον ικανοποιεί κι αν πράγματι προσπαθεί να το αλλάξει, σε σχέση με πέρυσι;

«Είναι αλήθεια ότι πάντα προσπαθούμε να δουλεύουμε με έναν τρόπο. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν θα σας «πουλήσω» ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δυο χρόνια που ειμαι εδώ υπέγραψα να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Υπάρχουν ματς που η ομάδα κάνει πολλές ευκαιρίες και με έχετε ρωτήσει αν με απασχολεί που δεν μπαίνουν γκολ και σας έλεγα όχι. Αν δούμε κάθε ματς ξεχωριστώ – που βλέπω εγώ δύο και τρεις φορές το καθένα – ψάχνουμε να ειμαστε πρωταγωνιστές με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Υπήρξαν φάσεις που δεχθήκαμε γκολ εύκολα. Έχουμε δεχθεί γκολ και από… τέρμα σε τέρμα! Σε αυτή τη φάση για παράδειγμα δεν μπορούμε να δουλέψουμε πως να μη δεχθούμε γκολ από… αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ομάδα μας έχει χαρακτηριστεί που παίζει επιθετική άμυνα. Μέσω της πίεσης έχουμε καταφέρει να πετύχουμε κάποια γκολ, αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος που κάνω μία ομάδα με ένταση και επιθετικότητα: να παίζουμε όσο πιο μακριά από τη δική μας εστία. Κάποια στιγμή και ο αντίπαλος θα φτάσει στην περιοχή μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Στο 70% το καταφέραμε. Υπάρχει και ένα ποσοστό που όλοι κάνουμε λάθη και εγώ φυσικά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφορα στυλ. Σε κάποιους αρέσει η σοκολάτα και άλλους η… Νουτέλα. Και στο ποδόσφαιρο κάποιους τους αρέσει με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία; Εμείς κάνουμε προπόνηση να μη δεχόμαστε γκολ. Κάνουμε προπόνηση ότι η ομάδα ανήκει σε αυτό το κλαμπ. Κάνουμε προπόνηση να βάλουμε τους δικούς μας παίκτες στην αντίπαλη εστία. Δουλεύουμε τελειώματα, σέντρες, το ένας εναντίον ενός. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν σε χιλιοστά δευτερολέπτου το αποτέλεσμα; Είναι οι παίκτες. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι. Αυτοι που διατρέχουμε ρίσκο ειμαστε εμείς οι προπονητές. Και έτσι πάει…»

Για τον Πιερό και το ντεμπούτο του;

«Δεν είχαμε σχεδιάσει να μπει από την αρχή. Εχει έρθει λίγο καιρό. Εχει κάνει λίγες προπονήσεις μαζί μας και του δώσαμε μόνο 2-3 κατευθύνσεις για το που πρέπει να κινείται. Αυτές οι 2-3 τρεις οδηγίες, τα χαρακτηριστικά του και τα πολλά που έχει να δώσει στην ομάδα, μας έδωσε μία… ανάσα. Μας έδωσε την ευκαιρία όταν θέλαμε να ψάξουμε τον επιθετικό μας να κατεβάσει τη μπάλα. Όλοι οι συμπαίκτες του κι εμείς, είπαμε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του. Ευτυχώς βγήκαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Πρώτο παιχνίδι, να κάνει τέτοιο ντεμπούτο… Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι σημαντικός. Πάλι καλά που τον φέραμε. Σήμερα θα παίζαμε χωρίς επιθετικό! Ήρθε την κατάλληλη στιγμή!»

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι οι «μικρότερες» ομάδες είναι ανταγωνιστικές και κόβουν βαθμούς στους «μεγάλους»;

«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά. Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες που έχουν μικρότερο μπάτζετ (δεν μου αρέσει να τις λέω «μικρές») προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους και δυσκολεύουν τον αντίπαλο. Το σημαντικό είναι να σκοράρεις γρήγορα. Διαφορετικά τα παιχνίδια γίνονται περίπλοκα. Είναι σαν κι αυτό που είπα με τη…σοκολάτα και τη Νουτέλα. Μπορείς να βάλεις 10 παίκτες πίσω. Για τον Βόλο είδα μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και καταφέραμε να τους ξεπεράσουμε. Οσες φορές εχουμε παίξει απέναντι στον Βόλο, απόψε ήταν η καλύτερη ομάδα του Βόλου».

Σε τι βαθμό είναι ικανοποιημένος από το ρόστερ κι αν είναι πιθανό να υπάρξει άλλη μεταγραφή από τους ελεύθερους;

«Εχω πολλούς παίκτες. Είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός για τα δικά μου γούστα. Το να μην μπορέσουμε να προκριθούμε στην Ευρώπη, που θέλαμε πάρα πολύ, μας έκανε να έχουμε πολλούς παίκτες. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες. Μου αρέσει να τους προπονώ όλους το ίδιο, με την ίδια ένταση και προσοχή. Όχι μονο σε ποδοσφαιρικό, αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Είναι δύσκολο να εχεις τόσους παίκτες, γιατί πολλοί μένουν εκτός. Ξέρω ότι όσοι μένουν εκτός, πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι απ’ αυτούς που παίζουν. Οσο κερδίζει η ομάδα θα προσπαθώ να κάνω όσο γίνεται λιγότερες αλλαγές. Εχω μιλήσει με όλους. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: να προπονούνται ως επαγγελματίες και να παίξουν όταν τους καλέσω, αν τους καλέσω. Οι Μήτογλου, Κάλενς και ο Πιερό δεν ήταν να ξεκινήσουν. Πρέπει να είναι έξυπνοι επαγγελματίες. Και η «διαμαρτυρία» τους πρέπει να είναι μέσα από τις προπονήσεις για να είναι έτοιμοι όταν τους καλέσουμε. Το πρώτο που κάνω με νέους παίκτες, όταν έρχονται, είναι να τους μιλάω και να μην υπόσχομαι θέσεις. Μου έκανε πολλή θετική εντύπωση ο Τσιλούλης. Μου είπε ότι είχε ονειρευτεί να έρθει σε μία μεγάλη ομάδα. Του είπα ότι θα είναι δύσκολα και να κάνει προπόνηση για να παίξει. Απόψε ηταν στην αποστολή για να είναι κοντά στην ομάδα, να είναι μέρος στην ομάδα. Τελικά ήταν στον πάγκο, μπήκε και έπαιξε. Αν και ήταν λίγα λεπτά χαίρομαι γι’ αυτόν και τη χαρά του. Ηταν το ίδιο που είχα πει και στον Πήλιο: την ίδια διάθεση που είχε τώρα στις προπονήσεις, πρέπει να δείχνει και την ίδια και στα… 100 παιχνίδι. Σας είπα στα 15 μου χρόνια έφυγα για την οικογένειά μου. Δεν ξεχνάω να κοιτάω πίσω και από που προέρχεται. Τότε ενας παίκτης θα κάνει μεγάλα πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Και εσείς οι δημοσιογράφοι, φαντάζομαι θα είχατε μεγάλη διάθεση όταν ξεκινήσατε. Εκτιμώ αυτή την ανθρώπινη πλευρά. Αυτή την ταπεινότητα. Αν κερδίζω στο ποδόσφαιρο είναι φυσικά καλύτερα. Σε όλα τα κλαμπ που εχω παίξει ήταν νικητές. Μαθαίνω να νικάω. Εχω προπονήσει τέσσερις ομάδες. Με τις τρεις κέρδισα πράγματα με μία όχι. Αλλά και σε αυτή κέρδισαν πολλά κάποιοι παίκτες. Οποτε όταν βλέπω έναν άνθρωπο να απολαμβάνει αυτά τα λίγα λεπτά συμμετοχής και να το απολαμβάνει, το χαίρομαι για εκείνον. Αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξει και στο επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσει στις προπονήσεις. Είναι κάτι άξιο, γιατι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έκανε ποτέ… μούτρα. Για μένα είναι παραδείγματα που πρέπει να ακολουθούνται».

Πηγή: aek365
Φωτό αρχείου: AΕΚ FC


Σχολιάστε εδώ