Προκλητικές αυξήσεις για τους τραπεζίτες

Προκλητικές αυξήσεις για τους τραπεζίτες

Σε μια χώρα που χειμάζεται, που ο κόσμος α­γκομαχά από την ακρίβεια, την αύξηση στο ρεύμα, την ανεργία κ.λπ., υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και αποφασίζουν μόνοι τους για τους μισθούς που θα παίρνουν και τις αυξήσεις που θα δώσουν στους… εαυτούς τους.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες, οι οποίοι αποφάσισαν τις τελευταίες μέρες να αυξήσουν έως και κατά τρεις φορές τους μισθούς τους, οι οποίοι θα κυμαίνονται πλέον από 500.000 μέχρι 1.500.000 ευρώ τον χρόνο.

Τη στιγμή που ο συνταξιούχος θα πάρει 200 ευρώ αύξηση τον χρόνο και ο μέσος υπάλληλος γύρω στα 370 ευρώ ετησίως, ο τραπεζίτης θα πάρει… 1,5 εκατομμύριο.

Από πού όμως θα τα πάρουν αυτά τα χρήματα; Μα, από τις τράπεζες τις οποίες διοικούν, τις λεγόμενες συστημικές, οι οποίες είχαν χρεοκοπήσει και ο ελληνικός λαός πλήρωσε τρεις φορές τα χρέη τους μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων για να… γλιτώσουν. Ο λαός λοιπόν παίρνει δύο κατοστάρικα αύξηση τον χρόνο και οι τραπεζίτες παίρνουν 1,5 εκατ. από τις τράπεζες, που υπάρχουν χάρη στα χρήματα του λαού. Αντί να δώσουν λεφτά στον κόσμο που κράτησε τα μαγαζιά τους ανοιχτά, αντί να του γυρίσουν πίσω τα σπίτια που του έχουν αρπάξει με τους πλειστηριασμούς, τον αφήνουν στην πείνα και στην εξαθλίωση, φροντίζοντας μόνο να πλουτίζουν οι ίδιοι.

Ίσως, όμως, δεν φταίνε μόνο αυτοί για την προκλητική συμπεριφορά τους. Βρίσκουν και τα κάνουν. Γιατί αν η κυβέρνηση, που κάλυψε τις… μαύρες τρύπες των τραπεζών με χρήματα του λαού, χωρίς να τον ρωτήσει βέβαια, τους υποχρέωνε να γυρίσουν κάτι στον κόσμο που υποφέρει, έστω ως ανταπόδοση ή ως αναγνώριση, δεν θα υπήρχε όλη αυτή η δυστυχία. Αλλά δεν τους ενοχλεί, τους αφήνει να κάνουν ό,τι θέλουν και εκείνοι φυσικά φροντίζουν για τους εαυτούς τους και για κανέναν άλλον.

Και φυσικά… φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους τη στιγμή που η κοινωνία έχει πιάσει πάτο. Και ο κόσμος από τις 20 του μήνα δεν έχει λεφτά ούτε για… σουβλάκι. Αυτό θα πει κράτος δικαίου…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ