Ν. Γκουλής στο “Π”: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Ν. Γκουλής στο “Π”: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Του
ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΥΛΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Το πιστεύω ακράδαντα, και όχι μόνο εγώ, ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Τον γνωρίζω καλά και ξέρω πως είναι ιδανικός στη διαχείριση δυναμικού.

Παράλληλα, έχει τη δική του, συμπαγή ομάδα συνεργατών, που θα τον βοηθήσει σημαντικά στην υλοποίηση του πλάνου του. Επομένως, οι δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Εθνικής μας στο Nations League μόνο τυχαία δεν προέκυψαν.

Ακολουθεί η Αγγλία, εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη και δύο φορές φιναλίστ στα τελευταία Euro, έστω κι αν στο πρόσφατο δεν θάμπωσε με την μπάλα που έπαιξε. Σίγουρα θα είναι ένα γερό τεστ για τους διεθνείς μας, που πρέπει να δείξουν τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές τους παίζοντας σ’ ένα μεγαλοπρεπές στάδιο όπως το «Γουέμπλεϊ», από το οποίο πάντως αισιοδοξώ ότι μπορούν να βγουν όρθιοι και αλώβητοι. Κάτι που, αν συμβεί, θα τονώσει ακόμη πιο πολύ την ψυχολογία τους.

Γενικότερα πιστεύω στο παρόν και στο μέλλον της «αγαπημένης όλων των Ελλήνων». Αναπτύσσει δυναμική, διαθέτει ποδοσφαιριστές με ταλέντο και παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο και με την πρόσληψη του Ιβάν εκτιμώ πως μόνο καλύτερες ημέρες θα έρθουν. Ο κόσμος, από την πλευρά του, θα πρέπει να συνεχίσει να την αγκαλιάζει, να γεμίζει το γήπεδο στους αγώνες της και οι στόχοι θα γίνουν πραγματικότητα. Θέμα χρόνου είναι να επιστρέψουμε στις κορυφαίες διοργανώσεις, και μάλιστα όχι σε ρόλο κομπάρσου, αλλά πρωταγωνιστή, με διακριτές πιθανότητες επιτυχίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ