Καιρός: Φυσιολογικός Σεπτέμβρης με βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Φυσιολογικός Σεπτέμβρης με βροχές και κανονικές θερμοκρασίες


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη νέα εβδομάδα άκρως φθινοπωρινή, με βροχές σε μεγάλο κομμάτι της χώρας, μιας και δεν θα υπάρχει αντικυκλωνικό πεδίο υψηλών πιέσεων στη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο, κάτι που θα επιτρέψει σε ατμοσφαιρικές διαταραχές να φτάσουν στην περιοχή μας, δίνοντας άστατο καιρό κατά περιόδους.

Μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα υπάρξουν διαστήματα με άστατο καιρό, με τον υετό για τον μήνα Σεπτέμβριο να βρίσκεται κοντά στα κανονικά κλιματικά επίπεδα, ενώ στη δυτική χώρα θα είναι πάνω από τον μέσο όρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βόρεια και πιο πρόσκαιρες, διάσπαρτες μπόρες στα νησιά του Ανατολικού – Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει Φυσιολογικός Σεπτέμβρης με βροχές και κανονικές θερμοκρασίες υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία στα ίδια, φυσιολογικά, επίπεδα. Οι άνεμοι βόρειοι, στα 3– 5 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη έως 6 Μποφόρ. πτώση ιδιαίτερα στη δυτική και βόρεια χώρα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 25– 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα πελάγη τα 3 – 5 Μποφόρ και στα νότια πελάγη, τοπικά, τα 6 – 7 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρι κά και βόρεια ηπειρωτικά, όπως και στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, στνην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στα ίδια, φυσιολογικά, επίπεδα. Οι άνεμοι βόρειοι, στα 3– 5 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη έως 6 Μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ– ΤΕΤΑΡΤΗ: Μια ατμοσφαιρική διαταραχή θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα δώσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, φτάνοντας στα βόρεια στους 23 βαθμούς και στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα στους 25 – 26 βαθμούς.

Από την Πέμπτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδαςθα σημειωθεί αστάθεια, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες, με τις περισσότερες βροχές να ευνοούν τα δυτικά και τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού – Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικές τιμές. Συ γκεκριμένα, θα φτάσει στους 25 βαθμούς στα βόρεια και στους 27 – 28 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ