Γ. Νικητιάδης στο “Π”: Ήρθε ξανά η ώρα του ΠΑΣΟΚ, η ώρα του Λαού

Γ. Νικητιάδης στο “Π”: Ήρθε ξανά η ώρα του ΠΑΣΟΚ, η ώρα του Λαού

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου,
Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης,
πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού


Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, που έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη πολιτικής ώσμωσης στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έθεσε στη χώρα μας τα θεμέλια για την εκλογή προέδρου από τη βάση, από τον ίδιο τον λαό.

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε διά πυρός και σιδήρου, στηρίζοντας ακόμη και πολύ δύσκολες αποφάσεις για το καλό της πατρίδας, αποφάσεις που μας έφεραν αντιμέτωπους με τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Το ΠΑΣΟΚ καλείται τώρα, μετά από μια ανοδική πορεία, να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό μια νέα, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, να δείξει πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την ανάπτυξη της πατρίδας και την πρόοδο του λαού, βγάζοντας τη χώρα από το τέλμα στο οποίο την έχει οδηγήσει η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να ήταν θετικό για το ΠΑΣΟΚ, καθώς καταγράψαμε μία ακόμη αύξηση των ποσοστών μας, αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Περίπου 2 εκατ. ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθηκε δυνατόν να πεισθούν να ψηφίσουν εμάς. Οι λόγοι για τους οποίους συνέβη αυτό δεν βαρύνουν μόνο το κόμμα μας. Είναι πολύπλευροι. Κυρίως εντοπίζονται στο ότι οι απόψεις, οι θέσεις και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έφτασαν ποτέ στους πολίτες και αυτό συνέβη με τον γνωστό τρόπο ελέγχου των καναλιών επικοινωνίας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε αρχικώς από πολλά στελέχη που επιθυμούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου και οι τελικές υποψηφιότητες που κατατέθηκαν δείχνουν την ανάγκη για μια νέα αρχή που πρέπει να κάνει η χώρα, στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής. Από την αρχή της διαδικασίας έως τώρα, το ΠΑΣΟΚ διδάσκει πολιτική ωριμότητα. Οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν οργώσει όλη τη χώρα. Έχουν μεταφέρει τις αρχές, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και, παράλληλα, έχουν επιδείξει έναν πολιτικό πολιτισμό και ένα πολιτικό ήθος υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, αναπτύσσεται και εξελίσσεται μια διαδικασία μέσα από την οποία το κόμμα μας θα ενδυναμωθεί, θα αυξήσει τα ποσοστά του και θα γίνει η επόμενη κυβερνητική πρόταση.

Οι εκλογές μας, όπως άλλωστε και κάθε εκλογική διαδικασία, αποτελούν γιορτή για τη Δημοκρατία. Αποτελούν, όμως, και μια καλή ευκαιρία ανασύνταξης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που ελπίζουν και θέλουν κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να θυμίσω ότι τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη οι Έλληνες έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, πλήρωσαν και πληρώνουν πολύ ακριβότερα τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες υπηρεσίες και, παράλληλα, είναι αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις, που θα εξανεμίσουν τον μικρό μισθό που λαμβάνουν, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε να συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμπληρώσει 50 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή του τόπου και υπήρξε ένα Κίνημα ριζοσπαστικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό και πατριωτικό. Η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Κοινωνική Απελευθέρωση και η Δημοκρατική Διαδικασία είναι το τετράπτυχο που τότε ενέπνευσε εκατομμύρια Ελλήνων. Σήμερα, εν έτει 2024, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε, δυστυχώς, αυτό το τετράπτυχο να είναι και πάλι επίκαιρο κάτω από το οπτικό πρίσμα των σύγχρονων συνθηκών.

Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου καλείται σήμερα να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά και στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας και των Ελλήνων, και όχι στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο την έχουν οδηγήσει τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Οι εσωκομματικές εκλογές μας δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το πρόσταγμα είμαστε αποφασισμένοι να το αναλάβουμε ξανά.

Το ΠΑΣΟΚ πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να υπογράψει ένα νέο Συμβόλαιο με τον Λαό. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη, καθώς όλοι αναλογιζόμαστε τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλώ όλους τους δημοκράτες και όλες τις δημοκράτισσες, όλους τους πολίτες που συμφωνούν με την άποψη ότι η χώρα αρμενίζει στραβά, να συμμετάσχουν στις εκλογές της 6ης του Οκτώβρη και να στελεχώσουν πάλι τις οργανώσεις μας. Η ώρα του ΠΑΣΟΚ ήρθε ξανά και είναι η ώρα του Λαού και της Πατρίδας μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ