Δ. Κούβελας στο “Π”: Η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνη εγγυήτρια για καλύτερη Ελλάδα

Δ. Κούβελας στο “Π”: Η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνη εγγυήτρια για καλύτερη Ελλάδα

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης


Από τη Θεσσαλονίκη και από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα: πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μπροστά της μία τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου, που της προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσει με ταχύτερο ρυθμό την υλοποίηση όσων έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η ΝΔ αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα, χωρίς να αντιμετωπίζει εσωτερικές δυσκολίες ή κλυδωνισμούς. Σε αντίθεση με το πολιτικό χάος και τη θολή εικόνα που κυριαρχεί στην αντιπολίτευση, όπου τα κόμματα της Κεντροαριστεράς παλεύουν με την αβάσταχτη εσωστρέφειά τους, η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της. Αυτό της επιτρέπει να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, με σταθερά βήματα, χωρίς να πιέζεται από το πολιτικό κόστος που θα μπορούσε να έχει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι γίνονται λάθη και αστοχίες και η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε καλοπροαίρετη κριτική. Με κάθε ευκαιρία, άλλωστε, κάνουμε την αυτοκριτική και την αυτοαξιολόγησή μας και έχουμε πάντα ανοιχτά τα αυτιά μας στην κοινωνία. Αναπροσαρμόζουμε τις πολιτικές μας με διαρκή προσήλωση στη βελτίωση της καθημερινότητας, σε μια διαρκή μάχη με τα προβλήματα του κάθε συμπολίτη μας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει τον ηγέτη και την εσωτερική συνοχή που απαιτείται για να διατηρήσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζεται αδύναμη και κατακερματισμένη, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε κρίση ταυτότητας. Στη σημερινή πολιτική συγκυρία, σε ένα αβέβαιο διεθνές σκηνικό, η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια, που μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να προσφέρει με συνέπεια.

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός εστίασε σε δύο κεντρικούς στόχους για την επόμενη τριετία. Ο πρώτος είναι η αύξηση των μισθών, με ζητούμενο ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 ευρώ μέχρι το 2027. Η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών αποτελεί την πιο αποτελεσματική απάντηση στην ακρίβεια, χωρίς να μένουν πίσω οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται. Αυτή η πολιτική θα επιτρέψει την ταχύτερη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και να περιορίσει το κόστος δανεισμού.

Ο δεύτερος στόχος είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γνωρίζουμε ότι το ΕΣΥ αντιμετωπίζει προβλήματα και αδυναμίες, ωστόσο η κυβέρνηση ήδη προχωρεί τη διαδικασία βελτίωσης του συστήματος με σειρά παρεμβάσεων. Μέχρι το 2027, η χώρα πρέπει να διαθέτει περισσότερα και καλύτερα εξοπλισμένα κέντρα υγείας, ανακαινισμένα νοσοκομεία και περισσότερους γιατρούς με καλύτερες αποδοχές. Οι προσλήψεις γιατρών και το πρόγραμμα 37.000 απογευματινών χειρουργείων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, πολλές διαδικασίες θα ψηφιοποιηθούν, ενώ οι γιατροί θα έχουν περισσότερα κίνητρα για να παραμείνουν και να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ.

Αυτός ο σχεδιασμός για την επόμενη τριετία επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο χωρίς εκπτώσεις. Τα 45 μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ καλύπτουν όλους τους βασικούς τομείς, από την οικονομία και την εργασία έως την υγεία και την κοινωνική πρόνοια​. Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί το θεμέλιο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αυτήν την πορεία προς το μέλλον.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ