Στ. Καλαφάτης: «Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα»

Στ. Καλαφάτης: «Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Χρύσα Φώσκολου 

«Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα. Και αυτό έχει να κάνει με την επίσπευση των διαδικασιών των αιτούντων άσυλο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έθεσε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο το γεγονός ότι το μεταναστευτικό ζήτημα -που αφορά και τη χώρα μας μιας και είμαστε η πρώτη πύλη εισόδου- έχει να κάνει κυρίως με την εκμετάλλευση ανθρώπινων ψυχών και με την παράνομη διακίνηση. Ως χώρα, σε ανύποπτο χρόνο, θέσαμε το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» με τους δημοσιογράφος Σπύρο Χαριτάτο και Χρύσα Φώσκολου. Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη υπάρχουν ζητήματα. Δεν επιλύσαμε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε μια θεαματική βελτίωση».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του φράκτη στον Έβρο το οποίο όπως υπενθύμισε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην εσωτερική πολιτική σκηνή τόνισε: «Εμείς θα επιδιώξουμε τη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της Συνθήκης Σένγκεν. Όπως τόνισε: «Σίγουρα η εξίσωση που καλούμαστε να επιλύσουμε στο μεταναστευτικό είναι πολύ δύσκολη διότι είναι πολυπαραγοντική. Είναι ένα ακανθώδες και πολύ ευαίσθητο το θέμα. Γιατί πρέπει να υπάρξει ένας συγκερασμός στην έννοια της ασφάλειας από τη μια πλευρά, της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των κρατών μελών και ο τρίτος παράγοντας, είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.  Η χώρα μας έχει πολύ ξεκάθαρο λόγο και ξεκάθαρη στρατηγική τα τελευταία χρόνια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».


Σχολιάστε εδώ